Hyppää sisältöön

Everstiluutnantti Ville Halonen Urheilukoulun johtajaksi

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 31.10.2022 13.43
Tiedote
Everstiluutnantti Ville Halonen paraatipuvussa M58 ulkona.

Puolustusvoimien urheilukoulun johtajana aloittaa 1.11.2022 everstiluutnantti Ville Halonen. Everstiluutnantti Halonen siirtyy tehtävään Pääesikunnan päällikön avustajan tehtävästä. Vaihtotilaisuus järjestettiin tänään Santahaminassa Urheilukoululla.

Alkujaan Urheilukoulussa tiensä Puolustusvoimien palveluksessa aloittaneelle everstiluutnantti Haloselle uusi tehtävä Urheilukoulun johtajana on mieluisa.

- On hienoa palata asevelvollisten koulutuksen pariin joukkoyksikköön, jossa olen itse suorittanut varusmiespalveluksen. Sotilaskoulutuksen ja valmiuden sekä huippu-urheilun yhteensovittaminen on takuulla haastavaa, mutta uskon, että Urheilukoulun ammattitaitoisen henkilöstön ja yhteistyön avulla tehtävästä selvitään. Uskon että minulla on uudessa tehtävässä paljon opittavaa, mutta myös annettavaa, Halonen kommentoi uutta tehtäväänsä.

Halonen on palvellut Pioneerirykmentissä Keuruulla vuosina 2003-2013 tehtävinä mm. joukkueen kouluttaja, komppanian päällikkö, suojelutaktiikan opettaja ja suojelun erikoisosaston johtaja. Hän suoritti esiupseeri- ja yleisesikuntaupseerikurssin vuosina 2013-2015. Hän on palvellut urallaan myös Maavoimien esikunnassa, Pääesikunnan koulutusosastolla ja viimeisimpänä Pääesikunnan päällikön avustajana 2020-2022.

Halonen on aktiivinen kilpakuntoilija maastohiihdossa ja pyöräilyssä sekä valmentaa nuoria Vantaan Hiihtoseurassa.

Tehtävänsä seuraajalleen jättävä everstiluutnantti Riku Hartikainen siirtyy apulaissotilasedustajaksi Suomen Euroopan Unionin pysyvään edustustoon Brysseliin.

- Haluan kiittää Urheilukoulua ja Kaartin jääkärirykmenttiä ja toivottaa onnea sekä menestystä tuleviin haasteisiin. Tämä on jo toinen kerta, kun jätän Kaartin jääkärirykmentin taakseni, enkä panisi pahakseni, vaikka saisin vielä kolmannenkin mahdollisuuden.

´