Hyppää sisältöön

Heinäkuun saapumiserän sotilasvala ja -vakuutus Espoon Tapiolan urheilupuistossa

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 3.8.2018 8.28
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentissä heinäkuun 9. päivä palveluksensa aloittaneiden alokkaiden sotilasvala ja -vakuutus järjestetään Tapiolan urheilupuistossa Espoossa perjantaina 17.8.2018. Kaartinjääkäreiksi tilaisuudessa nimitetään noin 680 alokasta.

Sotilasvalan ja -vakuutuksen vastaanottaa Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Petteri Tervonen. Vakuutuksen ja valan esilukijana toimii Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. Kenttähartauden toimittaa sotilaspastori Risto Kaakinen ja paraatijoukkoja komentaa everstiluutnantti Harri Savolainen.

Päivän ohjelma
- klo 11.30 sotilasvakuutus
- klo 12.00 paraatikatselmus, sotilasvala
- noin klo 12.30 ohimarssi

Tietoa tilaisuutta seuraamaan saapuville

Sotilasvakuutus alkaa klo 11.30 ja sotilasvala klo 12.00. Joukot ryhmittyvät tilaisuuteen noin 15–20 minuuttia ennen sen alkamista. Paraatikatselmuksen ja sotilasvalan jälkeen joukot valmistautuvat ohimarssiin siirtymällä valakentältä ohimarssin lähtökynnykselle. Ohimarssin vastaanottokoroke sijaitsee Urheilupuistontiellä.

Tapahtumakartan voit ladata tai tulostaa itsellesi tästä.

Liikennejärjestelyt ja pysäköinti
Tapahtuma vaikuttaa alueen liikennejärjestelyihin ja ruuhkauttaa liikennettä Tapiolan urheilupuiston läheisyydessä päivän aikana. Ohimarssin aikana liikennettä joudutaan rajoittamaan Koivu-Mankkaan tiellä ja Urheilupuistontiellä.

Saapumiseen, pysäköintiin ja tapahtumapaikalle siirtymiseen kannattaa varata riittävästi aikaa. Sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä pysäköintialueille ja pysäköintialueilta tilaisuuden aloituspaikalle.

Sotilaskoti
Tapiolan urheilupuiston alueelle perustettavasta sotilaskodin myyntipisteestä on mahdollista ostaa virvokkeita. Myyntipisteen sijainti on merkitty karttaan.

Valokuvaus
Vala- ja vakuutustilaisuuksia saa valokuvata, mutta joukkojen väliin ja paraatikentän keskelle meneminen on kiellettyä.

WC-tilat
Urheilupuiston WC -tilat ovat yleisön käytettävissä. Lisäksi alueelta löytyy siirrettävät WC:t.

Muuta
Ohimarssin jälkeen varusmiehille pidetään lomatarkastus urheilupuistossa. Tarkastuksen jälkeen he pääsevät valalomalle.

Alokas voi itse päättää osallistuuko hän sotilasvalaan vai -vakuutukseen. Varmistathan siis omalta alokkaaltasi kumpaan tilaisuuteen hän on osallistumassa.

Seuraa Kaartin jääkärirykmentin virallisia sosiaalisen median kanavia!
Facebook.com/KaartinJR
Twitter @KaartinJR
Sotilasvalasta ja -vakuutuksesta tuotetaan materiaalia ko. kanaville.

´