Hyppää sisältöön

Helikopteripataljoonalla lentotoimintaa myös taajama-alueilla

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 4.4.2024 10.37
Tiedote

Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan kevätkauden pimeälentoharjoitukset jatkuvat viikoilla 15 ja 16. Lentotoimintaa on myös Kouvolan, Kotkan ja Haminan taajama-alueilla.

Helikopteripataljoonan pimeälentoharjoituksia järjestetään 8. – 12. ja 15. – 19. huhtikuuta 2024. Koulutuslennot keskittyvät pääosin Kymenlaaksoon, noin 150 kilometrin säteelle Utin lentokentästä. Osa lennoista suuntautuu eteläiselle meri- ja rannikkoalueelle.

Lentotoiminta alkaa maanantai-iltaisin ja päättyy torstain ja perjantain välisenä yönä. Koulutuslennot aloitetaan pimeän tultua ja ne päättyvät, kun suunnitellut lentokierrokset on saatu tehtyä, kuitenkin viimeistään kello 03 mennessä. 
 
Pimeälentojen aikana saatetaan käyttää valonheittimiä sekä omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, joiden valokeilat voivat olosuhteista riippuen näkyä hyvinkin kauas. Lentotoimintaan voi liittyä myös väliaikaisten tukeutumispaikkojen käyttäminen esimerkiksi helikoptereiden tankkaukseen.

NH90-kuljetushelikoptereilla ja MD500-kevythelikoptereilla toteutettava pimeälentokoulutus liittyy helikopterimiehistöjen koulutukseen sekä helikopterien virka-apuvalmiuteen kuuluvan pelastuspäivystyksen harjoitteluun.

Helikopteritoimintaa Kouvolan, Kotkan ja Haminan taajama-alueilla

Helikopterien lentotoiminta on aktiivista Kouvolan, Kotkan ja Haminan taajama-alueilla 8. – 12. huhtikuuta. 

Lentomiehistöjen tavoitteena on harjaantua toimintaan rakennetulla alueella, sekä valoisan että pimeän aikaan. Koulutuslentojen aikana käytetään ajoittain matalaa lentokorkeutta ja niiden aikana tehdään myös laskeutumisia taajama-alueille. 

Osaan taajama-alueilla tapahtuvista harjoitustilanteista liittyy taisteluvarusteissa olevien sotilaiden toimintaa.

Helikopteritoiminnasta voi aiheutua meluhaittaa.
 

Utin jääkärirykmentin harjoitus- ja lentotoimintaan liittyvät yhteydenotot pyydetään tekemään ensisijaisesti sähköpostilla tai rykmentin internetsivuilla olevan sähköisen palautelomakkeen kautta: maavoimat.fi/utin-jaakarirykmentti/yhteystiedot.

´