Hyppää sisältöön

Huollon onnistuminen vaatii yhteistyötä

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 2.12.2021 20.01
Tiedote
vasemmassa kulmassa edessä näkyy ensiapuauton perä ja punainen risti, taustalla pitkä teltta, sotilas seisoo edessä.

Karjalan huoltopataljoonan henkilökunta ja saapumiserien 1/21 ja 2/21 varusmiehet vastaavat KEIHÄS 21 -harjoituksen sinisen puolen huollosta.

Huolto rakentuu taistelevia joukkoja tukevan huoltokomppanian suorituskyvystä, jonka tehtävänä on tukea prikaatin taistelua joukkoyksiköiden omien huolto-osien kautta. Huollon osilla on merkittävä vaikutus tehtävän onnistumiselle ennen taisteluita, taisteluiden aikana ja niiden jälkeen.

Huollon onnistuminen vaatii yhteistyötä taistelevien joukkojen ja tukevien osien välillä, sekä hyvää ongelmien ratkaisukykyä. Luottamus huollon toimimisesta näkyy joukkojen taistelumoraalissa ja ilmeessä - silloin jaksaa painaa, kun on jokin johon nojata. 

Sotilasorganisaatioon kuuluvan joukon takana seisoo mittava määrä yhteistyökumppaneiden resursseja ja osaamista. Lääkinnän-, kunnossapidon- ja täydennysten ketjut jatkuvat yksittäisestä sotilaasta aina Puolustusvoimien kumppaneihin saakka.

Tärkeässä roolissa ovat myös siviilikomponentin osat joiden tukemana joukoille saadaan toimitettua esimerkiksi polttoainetta jalostamolta ajoneuvoihin ja elintarvikkeita tukusta muonitusryhmille.

 

Huolto taistelee ja tukee!

Kapteeni Ville Onikki, Karjalan huoltopataljoona
 

´