Hyppää sisältöön

Hyvän mielen harjoitus

Maavoimat
Julkaisuajankohta 3.12.2019 20.42
Uutinen
Ennen kotiin lähtöä paikat puhtaiksi Porin prikaatin reserviläisten malliin.

Keltaisten puolella taistelleet Porin prikaatilaiset ovat kotiinlähtötunnelmissa.

Kaakko 19 -harjoitus alkaa olla lopuillaan. Tänään joukot taistelivat vielä viimeisiä kertoja ennen kotiinlähtöä. Porin prikaatin viestinkomppanian hallintajoukkueen johtaja, kokelas Emilia Nykänen, on tyytyväinen kuluneeseen viikkoon.

- Harjoitus on sujunut todella hyvin, toiminta on ollut mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Säkylässä viestijoukot eivät yleensä ole tekemisissä mekanisoitujen joukkojen kanssa mutta täällä olemme päässeet tekemään yhteistyötä Panssariprikaatin kanssa.

Yhteistoiminta olikin yksi niistä asioista, mitä Nykänen harjoitukselta etukäteen odotti. Lisäksi kokelaan toiveissa oli päästä testaamaan omia taitojaan.

- Odotukset toteutuivat, pääsin testaamaan omia kykyjäni omassa aselajissani eli viestissä.

Harjoituksen loppumetreillä ajatukset ovat jo lähestyvässä kotiutumisessa.

- Hyvillä mielin lähdetään takaisin kohti Säkylää, kotiutuminen häämöttää enää parin viikon päässä. Mieleenpainuvinta tässä viikossa on ollut luminen sää. On hienoa, että saa lopettaa palveluksensa samoissa talvisissa maisemissa, kuin missä sen tammikuussa aloitti, Nykänen toteaa.

Naisvarusmies seisoo aseen kanssa

Upseerikokelas Emilia Nykänen pääsi haastamaan osaamistaan Kaakko 19 -harjoituksessa.

Muistoja varusmiesajoilta

Lähtötunnelmissa olivat myös Porin prikaatin reserviläiskomppania. 2. jääkärikomppanian joukkueenjohtaja Eetu Halminen on hänkin tyytyväinen harjoitukseen, etenkin oman komppaniansa osalta.

- Harjoitus sujui koko porukan osalta oikein hyvin. Päästiin tavoitteisiin viestinnässä, epäsuorassa tulenkäytössä sekä taistelukosketuksessa ja suoriuduttiin kaikista annetuista tehtävistä, hän summaa.

Parhaiten Halmisen mieleen jäi harjoituksen viimeinen osuus. Hänen joukkueensa oli metsän syvyydessä valmiudessa, odottamassa käskyä komppanianpäälliköltä hyökätä vihollisen sivustaan tai selustaan.

- Se toi muistot mieleen omalta p-kaudelta, samanlaista metsässä odottamista, hän hymyilee.

Pipopäinen mies hymyilee.

Eetu Halminen pääsi harjoituksessa tapaamaan vanhoja palvelustovereitaan.

Ensimmäistä kertaa uudessa porukassa

Turusta kertaamaan saapunut Kari Syvänen hyppäsi uutena reserviläiskomppanian matkaan. Hän toimi harjoituksessa lääkärinä.

- En tuntenut täältä entuudestaan ketään, mutta minut otettiin todella hyvin vastaan. Vaikka tulin ulkopuolelta mukaan lääkintäporukkaan, saimme hommat hyvin toimimaan. Positiivinen fiilis tarttui kaikkiin, hän iloitsee.

Syväselle kertausharjoitus toimi mukavana irtiottona siviilielämästä. Kaakko 19 oli myös ensimmäinen iso harjoitus, johon hän pääsi kertaamaan.

- Tämä on ollut todella hyvä pätkä. Veikkaan, että etenkin lääkintäporukasta löytyi uusia kavereita, joihin olla yhteydessä harjoituksen jälkeenkin. Mukavaa oli, mutta kyllä silti on kiva lähteä kotiin, perhettä katsomaan, hän toteaa hymyillen.

Porin prikaatin joukot lähtevät kotimatkalle kohti Säkylää sekä Niinisaloa tiistain ja keskiviikon aikana. Seuraa liikennetiedotteita täältä.