Hyppää sisältöön

Ilmapuolustusharjoituksen johtajan tervehdys

Maavoimat
Julkaisuajankohta 14.11.2022 12.28
Tiedote
Ilmatorjunnan tarkastaja

Hyvät ilmapuolustajat! On jälleen aika kokoontua Lohtajalle ilmapuolustuksen kokonaisuuden testaamiseen ja harjoitteluun.

Ilmapuolustusharjoitus on ilmatorjuntajoukkojen tärkein koulutustapahtuma ja osaamisen kulmakivi.   Perinteiseen tapaan harjoitus on kaksiosainen. Ampumavaiheessa toteutamme ilmatorjuntajärjestelmien kovapanosammunnat ja ilmaoperaatioiden torjuntavaiheessa torjumme yhdessä erittäin vaativa maalitilanteita haastavassa elektronisen sodankäynnin toimintaympäristössä.

Tässä harjoituksessa vietämme ilmapuolustusharjoitusten juhlavuotta. Syyskuussa 70 vuotta sitten järjestettiin ensimmäinen, silloin ilmatorjuntatykistön, harjoitus Lohtajan Vattajanniemellä. Vuosikymmenten saatossa tuhannet ja taas tuhannet ilmatorjuntasotilaat ovat saaneet oppinsa tällä hienolla harjoitusalueella. Tulemme harjoituksen aikana palaamaan alueen ja harjoituksen historiaan vielä tarkemmin.

Näin syksyn harjoituksessa vaihtelevat ja vaativat sääolosuhteet tulevat haastamaan meidät joka päivä. Tästä huolimatta, tai ehkä juuri sen vuoksi, luonnonkaunis Vattajanniemi tulee taatusti jälleen kerran tarjoamaan ainutlaatuisia kokemuksia ja elämyksiä. Tervetuloa Lohtajalle, tehdään yhdessä hyvä harjoitus!

Harjoituksen johtaja, ilmatorjunnan tarkastaja
Eversti Mikko Mäntynen

´