Hyppää sisältöön

Ilmapuolustusharjoitus 2/2019 – harjoituksen johtajan tervehdys

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 11.11.2019 9.02
Uutinen

Toivotan kaikki harjoitusjoukot tervetulleeksi Ilmapuolustusharjoitukseen, joka järjestetään Lohtajan harjoitusalueella 12.–21.11.2019! Edessämme on mielenkiintoinen ja haastava harjoitus vaikeissa marraskuun sääolosuhteissa.

Toiminnallisesti harjoitus jakautuu ampuma- ja taisteluvaiheeseen. Ampumavaiheessa pääsette todentamaan osaamisenne haastaviin maalitilanteisiin kovilla ampumatarvikkeilla. Taisteluvaiheessa testataan koko joukon kykyä toimia elektronisen häirinnän tukemaa ilmavihollista vastaan. Tulenkäytön johtamisen ketjun, ilmatorjunnan taistelunjohtamisen sekä eri asejärjestelmien operaattorien saumaton yhteistoiminta on edellytys onnistuneille torjunnoille.

Olen varma, että teidän jo nyt korkealla tasolla oleva osaamisenne nousee harjoituksen aikana uudelle tasolle. Harjoittelu tulee tehdä turvallisesti ja ohjeita sekä määräyksiä noudattaen.

Ilmapuolustusharjoituksen nykykonseptia on kehitetty yli kymmenen vuoden ajan. Harjoituksesta on muodostunut kaikkien puolustushaarojen yhteinen alusta, joka tarjoaa joukoille mahdollisuuden harjoitella omien operatiivisten toimintaympäristöjensä erityispiirteitä osana ilmapuolustuksen kokonaisuutta. Harjoituksen järjestelyorganisaation rungon muodostaa Ilmasotakoulu ja tukitoiminnot ovat tällä kertaa Karjalan prikaatin vastuulla. Moni muukin organisaatio osallistuu harjoituksen järjestelyihin. Tavoitteemme on luoda harjoitusjoukoille ainutlaatuinen mahdollisuus osaamisen kehittämiseen.

Lohtajan harjoitusalue on osiltaan hyvin herkkää luontoaluetta. Puolustusvoimat huolehtii omalta osaltaan tämän kauniin luonnon säilymisestä. Muista, että liikkuminen alueella on tarkasti ohjeistettu.

Pyydän palkattua henkilöstöä, reserviläisiä ja varusmiehiä tekemään parhaansa. Vain siten voimme yhdessä kehittää ilmatorjunnan suorituskykyä! Tulen harjoituksen johtajana ja ilmatorjunnan tarkastajana seuraamaan tiiviisti edistymistänne.

Harjoituksen johtaja, ilmatorjunnan tarkastaja
Everstiluutnantti Mikko Mäntynen

´