Hyppää sisältöön

Intti tuli tutummaksi Lappeenrannan 9-luokkalaisille

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 22.9.2016 10.34
Tiedote

Lappeenrannan 9-luokkalaisilla oli mahdollisuus tutustua Puolustusvoimien toimintaan 19.-21.9.2016 Maasotakoulun Lappeenrannan toimipisteessä.

Vierailun aikana koululaisille kerrottiin hyödyllistä tietoa Puolustusvoimista. Lisäksi he pääsivät kokeilemaan loukkaantuneen evakuoimista, ampumaan ekoaseilla, tutustumaan kalustoon ja kisaamaan inttivisaan. Kolmen päivän aikana Puolustusvoimien toimintaan tutustui n. 700 Lappeenrannan alueen 9- luokkalaista koululaista.

Serkukset Valma ja Siiri Laivamaa Joutsenon yläasteelta olivat yllättyneitä positiivisesti tapahtumasta. " Meillä ei ollut oikein tietoa mitä intissä tehdään ja itse asiassa heräsi mielenkiinto naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeutumisesta". Lauri Kosonen Kimpisen yläasteelta oli samoilla linjoilla. " Itsellä ei ole muuta tietoa armeijasta kuin mitä isä on kertonut, ase- ja ampumakoulutusta on ainakin. Nyt on saanut hyvin tietoa kutsunnoista ja intistä ja kokemus on ollut kaikin puolin hyvä".

Maavoimat on tänä vuonna yhdessä muiden puolustushaarojen kanssa käynnistänyt valtakunnallisen Intti tutuksi -hankkeen. Sen tavoitteena on lähivuosien aikana antaa aiempaa useammalle yläkoululaiselle, painottuen erityisesti 9. luokkaan, tilaisuus tutustua varusmiespalvelukseen ja Puolustusvoimien toimintaan. Hankkeen tarkoituksena on tukea nuorten valmistautumista kutsuntoihin ja varusmiespalvelukseen sekä naisten osalta vapaaehtoiseen asepalvelukseen.

- Puolustusvoimat on elävä osa yhteiskuntaa. Maasotakoululla niin Lappeenrannassa kuin Haminassakin on perinteisesti ollut avoimien ovien päiviä ja niissä on käynyt lähinnä nuorempaa väkeä vanhempineen. Tämän hankkeen myötä tulemme myös nuorille tutummaksi. Nyt haluamme vaikuttaa siihen, että kutsuntaikää lähestyvät nuoret ymmärtäisivät, mitä yleinen asevelvollisuus tarkoittaa Suomessa ja mitä kutsunnoissa tapahtuu, kertoo Maasotakoulun apulaisjohtaja eversti Petteri Rokka.

Intti tutuksi -hanke jatkuu vuoteen 2020 saakka ympäri Suomen.

- Maasotakoulun päätoiminta-alueella Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa koulut ovat ottaneet hankkeen hyvin vastaan. Tällaisten vierailupäivien lisäksi varusmiehiä ja henkilökuntaamme on käynyt eri kouluissa kertomassa toiminnastamme ja jatkamme hankkeen läpivientiä tulevinakin vuosina. Ennen vuotta 2020 intti tulee tutuksi useille tuhansille nuorille, kertoo eversti Rokka.

´