Hyppää sisältöön

Iso-Britannian helikoptereita osallistuu Utin jääkärirykmentin lentotoimintaan

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 24.4.2024 10.15
Tiedote

Iso-Britannian maavoimien helikopteriosasto osallistuu Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan lentotoimintaan 29. huhtikuuta – 1. kesäkuuta 2024 järjestettävässä harjoituksessa.

Utin jääkärirykmentin harjoitukseen osallistuvaan Iso-Britannian lento-osastoon kuuluu kolme AH-64E Apache-taisteluhelikopteria sekä lentotoiminnan vaatimaa henkilöstöä, yhteensä alle 100 henkilöä.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää yhteensopivuutta ja yhteistoimintaa Suomen ja Iso-Britannian helikopteriosastojen välillä, sekä harjoituttaa joukko-osastoja yhteistoimintaan helikoptereiden kanssa Maavoimien kevään kokonaisharjoitteluun liittyen.

Helikopteripataljoonasta harjoitukseen osallistuu NH90- ja MD500-helikoptereita. 

Utin jääkärirykmentin harjoituksen helikopteritoiminta painottuu Etelä-Suomeen, mutta lentotoimintaa saattaa olla myös muualla Suomessa. Tavoitteena on harjoitella vaihtelevissa maasto- ja valaistusolosuhteissa, kaikkina vuorokauden aikoina. 

Lentotoiminnasta voi aiheutua meluhaittaa.

Harjoitus on osa vuodelle 2024 hyväksyttyä Puolustusvoimien kansainvälistä harjoitusyhteistyötä.

Utin jääkärirykmentin harjoitus- ja lentotoimintaan liittyvät yhteydenotot pyydetään tekemään ensisijaisesti sähköpostilla tai rykmentin internetsivuilla olevan sähköisen palautelomakkeen kautta: maavoimat.fi/utin-jaakarirykmentti/yhteystiedot.

 

Kansainvälistä helikopteritoimintaa muissa Maavoimien kevään harjoituksissa

Ilmavoimien tiedote Arrow 24 -harjoituksen helikopterien tukeutumisesta Pirkkalaan

´