Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Jääkärinmarssi - 24 tunnin kilpailu itseään vastaan

Jääkäriprikaati
18.5.2020 11.21
Uutinen

Tänä vuonna kovin tulos oli 110 km, jonka saavutti kokelas Juhana Korva. Yli sata kilometriä marssi 33 osallistujaa. Kaikkien marssijoiden tulosten keskiarvo oli 76,01 km ja joukkueista suurimman keskiarvon 80,83 saavutti valmiusyksikön komentojoukkue.

Jääkärinmarssi on yksilökilpailu, jossa taistelija kilpailee itseään vastaan ja yrittää saavuttaa Jääkärimestari tittelin, johon vaaditaan 100 km tulos.

Taistelijat keräävät kilometrejä myös joukkueelleen ja saapumiserälleen. Taistelijoiden tuloksista koostetaan joukkueiden keskiarvot sekä komppanian keskiarvo. Marssin aikana taistelijoita ei erityisemmin ohjata marssimaan tietyssä porukassa, saavat siis marssia kenen kanssa haluavat. Yhdessä marssivan osaston koko vähintään partio.
Ensimmäiset 30 km pitää marssia kumisaappaissa, jonka jälkeen marssija saa itse valita jalkineensa. Varusteiden paino vähintään 6 kg, ase mukaan lukien.

Marssille osallistuivat myös henkilökuntaan kuuluvat joukkueiden johtajat ja varajohtajat. Kaksi kouluttajista marssi yli sata kilometriä.

Marssin tunnelmia on tallennettu aihetunnisteella #jääkärinmarssi seuraaville kanaville:
twitter.com/JaakariPR
facebook.com/JaakariPR/
instagram.com/maavoimat/

Joukko-osasto Muut tapahtumat Sodankylä