Hyppää sisältöön

Jääkäriprikaatin 44. vuosipäivä

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 14.9.2023 12.47
Tiedote
kuvituskuva

Jääkäriprikaati viettää 44. vuosipäiväänsä perjantaina 29.9.2023 perinteitä kunnioittaen Sodankylässä ja Rovaniemellä. 

Vuosipäivän juhlallisuudet alkavat juhlallisella lipunnostolla Sodankylän ja Rovaniemen varuskunnissa. Sankarivainajien muistoa kunnioitetaan laskemalla seppeleet Sodankylässä Joutselän taistelun muistomerkille, Jänkäjääkäreiden muistomerkille ja Sodankylän Sankarihautausmaan Sankarimuistomerkille sekä Rovaniemellä Rovaniemen Sankarihautausmaan Sankarimuistomerkille. 

Vuosipäivän päiväjuhlan tilaisuudet järjestetään Sodankylässä ja Rovaniemellä Jääkäriprikaatin henkilöstölle ja kutsuvieraille.

– Jääkäriprikaati viettää ensimmäistä kertaa vuosipäiväänsä osana puolustusliittoa. Jatkossakin Suomea ja myös Lappia puolustavat ensisijaisesti suomalaiset sotilaat. Sen lisäksi meillä on nyt turvatakuut maailman historian vahvimmasta puolustusliitosta, että saamme sotilaallista tukea tarvittaessa. Se nostaa merkittävästi kynnystä käyttää voimaa Suomea vastaan ja vahvistaa sekä vakauttaa myös pohjoisen alueen turvallisuutta. Kansainvälinen toiminta pohjoisessa lisääntyy ja Jääkäriprikaati on jatkossa entistä merkittävämmässä asemassa Suomen turvallisuuden takaajana. Sen tekemiseen tarvitsemme edelleen rautaisia ammattilaisia sekä erittäin hyvin toimivaa asevelvollisuusjärjestelmäämme. Pohjoinen Pitää!, toteaa Jääkäriprikaatin komentaja, eversti Kimmo Kinnunen.

Jääkäriprikaatin vuosipäivä on 1. lokakuuta. Päivämäärä ja vuosi pohjautuvat presidentti Urho Kekkosen määräykseen 29.8.1979, jolloin presidentti hyväksyi Jääkäriprikaatin perustamisen Puolustusvoimien ylipäällikkönä.
Puolustusvoimain komentaja kenraali Lauri Sutela ja Pohjois-Suomen Sotilasläänin komentaja kenraaliluutnantti Magnus Haaksalo suorittivat prikaatin juhlallisen vihkimisen 1.10.1979.


 

´