Osiot
Valikko
Maavoimat

Jääkäriprikaatin komentajan viesti Jääkäriprikaatin varusmiehille

Jääkäriprikaati 2.4.2020 12.40
Puhe

Taistelijat elämme todellakin poikkeuksellista aikaa. Suomalaisten perusoikeuksiin on tullut rajoituksia ja tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että näillä rajoituksilla on ollut positiivisia vaikutuksia. Meidän kaikkien tehtävä on noudattaa annettuja ohjeita, sinun ja minun.

Te tulette muistamaan oman palvelusaikanne hyvistä kavereista ja Koronasta. Olen keskustellut aika monen palveluskaverisi kanssa ja useat ovat sanoneet, että kokevat olevansa hyvässä turvassa palveluksessa ja että ohjeistus on ollut hyvää. Tämä kuulostaa komentajan korvaan rauhoittavalta.

Nyt ei saa kuitenkaan tuudittautua hyvän olon tunteeseen. Olemme vasta viivytystaistelun alussa. Kaikki mittarit näyttävät, että taistelumme jatkuu vielä kuukausia. Perusyksiköiden kouluttajat pitävät huolta siitä, että taisteluväsymykseltä vältytään - nyt pitää olla entistä valppaampi!

Koulutusrytmimme on olosuhteisiin nähden optimaalinen. Saatte edelleen hyvää koulutusta. Koulutuspäivät ovat normaalia pidempiä, mutta niin on myös ansaittu vapaa. Covidl9 -virus ei tottele käskyjä, mutta se voidaan pitää loitolla noudattamalla annettuja hyviä ja yksinkertaisia ohjeita. Niiden noudattaminen on edelleen ehdottoman ratkaisevaa. Viisi tärkeää kohtaa ovat:
- Pese kädet huolellisesti
- Yski hihaan
- Pidän sosiaalinen etäisyys aina kun se on mahdollista (turvaväli)
- Lomalla ollessasi vältä kontaktia, pysy kotona
- Mikäli sairastut lomalla (flunssaoireet) - pysy kotona.

Ilme ja hyvä tekemisen meininki huokuvat koko joukosta. Pidetään kaikista huolta, niin tästäkin selvitään. Nyt mitataan meidän jokaisen itsekuri, ottamalla vastuuta itsestä otamme vastuuta myös niistä, jotka ovat uhanalaisemmassa asemassa.

Pohjoinen Pitää!
Jääkäriprikaatin komentaja
Eversti Sami-Antti Takamaa

Rovaniemi Sodankylä