Hyppää sisältöön

Jääkäriprikaatin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus Kemijärvellä

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 30.7.2019 14.54
Tiedote

Heinäkuussa 2019 Jääkäriprikaatissa Sodankylässä ja Rovaniemellä palveluksen aloittaneiden varusmiesten sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus järjestetään Kemijärvellä 9.8.2019.

 

Sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen esilukijana toimii Kemijärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Veikko Niemelä.

Katselmuksen suorittaa Jääkäriprikaatin komentaja eversti Jyrki Kaisanlahti ja paraatijoukkoja komentaa Jääkäriprikaatin esikuntapäällikkö everstiluutnantti Mikko-Petteri Monola.

Valan vannovia ja sotilasvakuutuksen antavia alokkaita on noin 950. Valatilaisuutta seuraamaan odotetaan saapuvan noin 3500 alokkaiden läheistä.

Autolla tulijoita pyydetään saapumaan tilaisuutta varten järjestetyille pysäköintialueille, joista on linja-autokuljetus tapahtumapaikalle non-stop periaatteella klo 8.00 alkaen. Pysäköintialueet ovat auki klo 7.30–15.00. Pysäköintialue sijaitsee Rovaniemen suunnasta tuleville Kemijärven raviradalla. Opastus on tieltä nro 82. Ranuan ja Pirttikosken suunnalta tuleville paikoitus on järjestetty noin 1,5 kilometriä ennen Kemijärven urheilukenttää, jonne on opastus tieltä 944. Lisäksi on pysäköintialue Ahvensalmen kentällä, josta ei ole kuljetusta tapahtumapaikalle. Kävelymatka on noin 800 metriä. Tapahtumapaikalta linja-autokuljetukset pysäköintialueille lähtevät non-stop periaatteella klo 14.30 saakka.

Tapahtuma-alueella ei saa lennättää drone/ vastaavia pienoiskoptereita.

Ohjelma:

8.30–14.00 Kalustoesittely urheilukentän alueella

10.00 Sotilasvakuutus urheilukentällä

11.00 Sotilasvala urheilukentällä

12.00 Kenttälounas varusmiehille ja varusmiesten läheisille

14.00 Varusmiesten loma alkaa.

Liikennetiedote:

Sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus vaikuttaa Kemijärven alueen liikenteeseen koko päivän ajan, liikenneruuhkiin kannattaa varautua 9.8. aamulla ja klo 14.00 jälkeen. Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti ennen tilaisuutta ja tilaisuuden jälkeen.

 

Valakutsu/ liikennejärjestelyt

 

Paraatit ja juhlat Rovaniemi Sodankylä
´