Hyppää sisältöön

Jääkärit kärkeen!

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 10.3.2017 15.31
Tiedote

Kymen jääkäripataljoona vietti perinnepäiväänsä Karjalan prikaatissa 10.3.2017. Perinnepäivä on 96. ja sitä juhlistettiin Vekaranjärvellä ja Haminassa. Pataljoona laski seppeleet sankarihaudoille Tuohikotissa, Vekaranjärvellä ja Haminassa. Päivää juhlittiin Vekaranjärvellä paraatikatselmuksen, ohimarssin ja päiväjuhlan merkeissä.

Paraatikatselmus Kaartinaukiolla. Meneillään kenttähartaus. Etualalla JP 3 muistokivi, jolle Kymen jääkäripataljoonan komentaja, everstiluutnantti Jami Virta laski seppeleen.

Kymen jääkäripataljoona on yksi kuudesta Karjalan prikaatin joukkoyksiköistä. Sen perinteet ulottuvat vuoteen 1920 Joensuussa perustettuun Polkupyöräpataljoona 3:een. Vaativamaineinen pataljoona tuotti tuon ajan nopean toiminnan joukkoja. Vuonna 1936 joukko-osaston tehtäväksi annettiin Kuninkaallisen Preussilaisen Jääkäripataljoona 27:n perinteiden vaaliminen ja sen nimi muutettiin Jääkäripataljoona 3:ksi. Tällä nimellä se osallistui Suomen viime sotiin komentajanaan Mannerheim-ristin ritari, everstiluutnantti (myöhempi kenraalimajuri) Jouko Hynninen. Jääkäripataljoona 3 taisteli talvisodassa pääosin Karjalan kannaksella ja jatkosodassa Itä-Karjalassa osallistuen myös kesän 1944 suuriin torjuntataisteluihin Kuuterselässä, Talissa ja Vuosalmella. Sotien jälkeen pataljoona sijoitettiin Lahteen ja edelleen vuonna 1953 Haminaan. Vuonna 1957 Kymen Jääkäripataljoonan nimen saanut joukko-osasto lakkautettiin itsenäisenä vuoden 1990 alussa, jolloin se liitettiin Karjalan prikaatin joukkoyksiköksi Vekaranjärvelle.

Joukkoyksikön komentaja on everstiluutnantti Jami Virta (kuvassa keskellä).

Kymen jääkäripataljoona (KYMJP) kouluttaa varusmiehiä jalkaväen eri tehtäviin, kuten panssarijääkäreiksi, jääkäreiksi, tiedustelijoiksi, tulenjohtomiehiksi, panssarintorjuntaohjusmiehiksi ja sissiradisteiksi.

´