Hyppää sisältöön

Juvalla maanpuolustusjuhlaa yhteistyöllä

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 12.8.2017 19.19
Tiedote

Juvan kunta ja Karjalan prikaati järjestivät maanpuolustusjuhlan Juvan Sampolan vesiliikuntakeskuksen alueella lauantaina 12.8.2017. - Yleisöä oli mukavasti ja maanpuolustusjärjestöt olivat hyvin edustettuina toimintaansa esittelemässä, kertoo Etelä-Savon aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Jyrki Niukkanen Mikkelistä.

 - On tärkeää esitellä toimintaamme yhteistoiminta-alueemme kuntalaisille monipuolisena turvallisuuden yhteistyökumppanina, jatkaa Niukkanen. Karjalan prikaatin tehtävä on puolustaa kaakkoista Suomea. Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen (Kouvola) aluetoimiston tehtäviin kuuluu alueellinen maanpuolustus ja siten tiivis yhteistyö alueen eri viranomaisten ja reserviläisjärjestöjen kanssa.

Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Pertti Kuokkanen ja Etelä-Savon aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Jyrki Niukkanen kyselemässä kuulumisia Rauahanturvaliiton edustajilta.

Yleisöä Juvalla oli noin pari tuhatta.

Juvan seurakunnan tervehdyksen juhlaan toi kappalinen Saku Lemmetyinen. Musiikillisesta osuudesta vastasi Rakuunansoittokunta.

Juhlapäivän avaustervehdyksen lausui karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Pertti Kuokkanen.

Yleisöä kiinnosti viranomaisten varusteet ja kalusto.

Isännät tervehtimässä veteraanivierasta.

Itä-Suomen poliisi oli kertomassa toiminnastaan.

Martat letunpaistossa.

Munkkikahveilla oli menekkiä.

Reserviläisjärjetöt olivat mukana iloisella mielellä.

Maanpuolustuskoulutusyhdityksen osastolla sai kokeilla noptel-ammuntaa. Halukkaita oli jonoksi asti niin yleisöä kuin henkilökuntaa ja varusmiehiä.

Juvan kunta oli panostanut juhlavuoden tuotteisiin.

Kiitos yleisölle!

 

Joukko-osasto Vekaranjärvi, Kouvola
´