Hyppää sisältöön

Kaakko 19 -harjoituksen tavoitteet täyttyivät

Maavoimat
Julkaisuajankohta 4.12.2019 9.50
Tiedote
Maavoimien komentaja Petri Hulkko

Puolustusvoimien pääsotaharjoitus Kaakko 19 päättyi keskiviikkona. Harjoituksen johtaja kenraaliluutnantti Petri Hulkko oli erityisen tyytyväinen joukkojen ilmeeseen ja asenteeseen.

Kaakko 19 oli Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen yhteinen vuoden pääharjoitus. Tavoitteena oli kehittää yhteistyötä ja valmiutta toimia yhdessä nopeissa ja haastavissa tilanteissa.

27.11. - 4.12. järjestettyyn sotaharjoitukseen otti osaa laaja joukko varusmiehiä, reserviläisiä sekä Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen henkilökuntaa. Toimintaa oli Kaakkois-Suomessa, Uudellamaalla ja rannikkoalueilla.

- Tässä harjoituksessa keskinäinen yhteistyö onnistui erittäin hyvin, ja joukkojen ilme ja aktiivisuus olivat kohdallaan, harjoituksen johtaja, Maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Petri Hulkko toteaa.

- Se, että harjoitus oli onnistunut, ei tarkoita sitä, että ei olisi kehitettävää. Keräämme havainnot ja kehitämme toimintaa sen mukaisesti.

Osaavia varusmiehiä ja reserviläisiä

Kaakko 19 -harjoitukseen osallistui yhdenaikaisesti enimmillään noin 12 000 henkilöä, joista varusmiehiä oli 6 200, reserviläisiä 3 200 ja Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen henkilökuntaa 2 600. Tavoitteena oli myös todentaa varusmiesten ja reserviläisten osaamista suuressa harjoituskokonaisuudessa. Maavoimien komentaja seurasi harjoitusta ja tapasi joukkoja eri puolilla harjoitusaluetta.

- Reserviläisten tekemiseen olen erityisen tyytyväinen. Siitä paistoi hyvä asenne kautta linjan, kenraaliluutnantti Hulkko toteaa.

Kaakko 19 -harjoitus oli samalla asepalvelustaan suorittavien päättöharjoitus.

- Ennen kaikkea harjoitukset ovat koulutustapahtumia, joissa on kyse oppimisesta. Varusmiehelle tällaiseen harjoitukseen osallistuminen on ainutkertainen kokemus, joka toivottavasti jää mieleen yhtenä parhaista varusmiesajan muistoista, kenraaliluutnantti sanoo.

Joukkoja Tampereen paraatiin

Harjoitukseen osallistuneet joukot palaavat varuskuntiinsa tai jatkavat Tampereelle itsenäisyyspäivän paraatiin. Keskiviikon 4.12. marssiosastojen reitit löytyvät harjoituksen liikennetiedotteesta.

- Kiitän siviiliväestöä siitä, että Kaakko 19 -harjoitukseen ja esimerkiksi sen tuomiin liikennemääriin on suhtauduttu positiivisesti toimintaamme ymmärtäen, kenraaliluutnantti Hulkko toteaa.

- Toivotan samalla hyvää tulevaa itsenäisyyspäivää. Tervetuloa seuraamaan itsenäisyyspäivän paraatia joko paikan päälle tai television välityksellä.

´