Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentin saapumiserän 2/17 varusmies - toimi näin

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 12.4.2017 11.13
Tiedote

Näillä ohjeilla varmistat varusmiespalveluksen sujuvan aloituksen. Tärkeää tietoa myös varusmiesten läheisille.

Tärkeimmät päivämäärät ennen palvelusta ja sen alussa:

11.06.2017 ennakkokyselyn palautus
03.07.2017 Saapumiserä 2/17 astuu palvelukseen
08.07.2017 Kaartin pataljoonan läheisten päivä*
09.07.2017 Uudenmaan jääkäripataljoonan läheisten päivä*
*Varusmies saa tietää yksikön ja lisätiedot ensimmäisellä palvelusviikolla.
11.08.2017 Kaartin jääkärirykmentin 1/17 saapumiserän sotilasvala ja -vakuutus annetaan Porvossa.

Tutustu Kaartin jääjärirykmentin alokaskirjeeseen, josta löydät tietoa  palvelusvaihtoehdoista ennakkokyselyn täyttämistä varten.

1. Onko terveydentilasi tai suunnitelmasi muuttuneet?

Ota yhteyttä puolustusvoimien aluetoimistoosi, mikäli sinulle sattuu ennen palveluksen alkua sellainen tapaturma tai sairastuminen, joka estää matkustamisen tai haittaa palveluksen suorittamista. Asevelvollisen palveluksen aloittamisajankohtaa voidaan hakemuksesta muuttaa, jos se katsotaan erittäin tarpeelliseksi:

  • ammattiin valmistumista tai opiskelua varten
  •  taloudellisten olojen järjestämistä varten
  • näihin verrattavista muista erityisistä henkilökohtaisista syistä

Hakemus on tehtävä hyvissä ajoin ennen palveluksen aloittamista. Pelkkä hakemuksen jättäminen ei riitä syyksi palveluksesta poisjäämiseen. Hakemuksissa käytettäviä lomakkeita ja lisätietoja saa Uudenmaan aluetoimistosta.

2. Täytä ennakkokyselylomake 11.6.2017 mennessä

Mitä tarkemmin täytät kyselyn, sitä paremmin pystymme ottamaan toiveesi huomioon ja sijoittamaan toiveitasi ja fyysistä kuntoasi vastaavaan alokasyksikköön. Vastauksesi käsitellään luottamuksellisesti, eivätkä ne sulje sinua minkään vaihtoehdon ulkopuolelle. Ennakkokyselyn linkki.

3. Liity saapumiseräsi Facebook-ryhmään

Facbook.com/groups/kaartjr217 tai hae Facebookista nimellä ”KAARTJR 2/17”. Ryhmässä koulutetut some-agentit vastailevat Teidän kysymyksiinne ennen palvelusta ja sen aikana. Sivu toimii myös yleisenä tiedotuskanavana.

4. Käytännön ohjeita varusmiespalveluksen aloittamiseen

Saat palveluksenaloittamismääräyksen joko kutsuntatilaisuudessa tai postitse. Siitä selviää, milloin ja missä joukko-osastossa palvelus on aloitettava. Palveluksenaloittamismääräys on samalla matkalippu, josta irrotettavilla lipuilla voi matkustaa linja-autolla ja junalla Suomen alueella kotipaikasta palveluspaikkakunnalle. Liput eivät käy Tampereen ja Turun paikallisliikenteessä eikä pääkaupunkiseudun seutuliikenteessä. Lippuun on merkitty sen voimassaoloaika.

Saavu joukko-osastoon jo puolen päivän aikoihin. Ensimmäinen päivä on varattu varusteiden hakuun. Varsinaista koulutusta ei vielä ole, joten silloin on hyvää aikaa tutustua kaikessa rauhassa uuteen ympäristöön. Älä saavu palvelukseen humaltuneena! Sotilaan esiintyminen juopuneena tai päihteiden alaisena on rangaistavaa. Kotoa lähtiessäsi pukeudu käytännölliseen, sään mukaiseen vaatetukseen, jonka viet kotiin ensimmäisellä lomallasi. Vaikka varusmiehellä on lomalla ja vapaa-aikanaan oikeus käyttää siviiliasua, ei sen säilyttäminen ensimmäisen loman jälkeen ole kasarmialueen tiloissa sallittua. Kun lähdet varusmiespalvelukseen, ota mukaasi:

  • henkilökohtaisen puhtauden hoidossa tarvittavat välineet
  • sairausvakuutuskortti (KELA-kortti) ja ajokortti
  • rokotustodistus
  • tilinumerosi (IBAN-muodossa)
  • halutessasi omat parranajovälineet

Jonkin ajan päästä voit myös ottaa liikunta- ja harrastusvälineitä mukaan kasarmille. Joukko-osastossa on lukittava kaappi tai varasto, jossa voidaan säilyttää mukana tuomasi harrastusvälineet.

Helpoiten pääset Santahaminaan bussilla numero 86 Herttoniemen metroasemalta. Jos saavut autolla, etsi parkkipaikka Herttoniemestä tai Laajasalosta ja ota bussi 86.

´