Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 7.2.2023 13.30
Tiedote
Sotilasvala Santahaminassa

Kaartin jääkärirykmentin tammikuussa varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen aloittaneet alokkaat vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen perjantaina 10.2.2023. Samalla heidät nimitetään kaartinjääkäreiksi. Alokkaat tulevat Uudenmaan jääkäripataljoonan Esikunta- ja viestikomppaniasta ja 1. Jääkärikomppaniasta sekä Kaartin pataljoonan 2. Sotilaspoliisikomppaniasta.

Sotilasvakuutus järjestetään kello 12.00 ja sotilasvala kello 12.30 Lippukentällä Santahaminassa. Sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen ottaa vastaan Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Asko Kopra. Paraatijoukkoja komentaa rykmentin apulaiskomentaja, eversti Vesa Laitonen. Sotilasvalan esilukijana toimii Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki. Kenttähartauden toimittaa sotilaspastori Paavo Ranta. Tilaisuuden musiikista vastaa Kaartin soittokunta.

Valatilaisuuden jälkeen joukot järjestyvät ohimarssiin, jonka ottaa vastaan rykmentin komentaja seurassaan sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen esilukija.

Kaartin jääkärirykmentin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuutta voi seurata verkon välityksellä https://bit.ly/kaartjr-sotilasvala123. Suora lähetys alkaa perjantaina 10.2. kello 11.55 ja se jatkuu noin kello 13.15 asti. Tilaisuudesta tehdään myös tallenne, joka säilyy katsottavana yhden vuoden ajan.

´