Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentin sotilasvala- ja vakuutuspäivä

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 3.8.2017 11.04
Tiedote

Noin 700 Kaartin jääkärirykmentin alokasta vannoo sotilasvalan tai antaa sotilasvakuuden Porvoossa perjantaina 11.8.2017. Sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksien jälkeen ohjelmassa on ohimarssi. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös kalustoesittely. Tapahtuma vaikuttaa liikennejärjestelyihin ja saattaa ruuhkauttaa liikennettä Porvoon keskustassa kello 9-11 ja 13-14 välisinä aikoina.

Kaartin jääkärirykmentin 2/2017 saapumiserän sotilasvala- ja sotilasvakuutuspäivää vietetään Porvoon Suiston kentällä (Meritullinkatu 7) kello 11.20 alkaen. Tilaisuuteen on kutsuttu myös alokkaiden lähiomaisia, ja osallistujia arvioidaan tulevan noin neljä tuhatta henkilöä.

Ohjelma

Kello 11.20 Sotilasvakuutus
Kello 12.00 Paraatikatselmus, sotilasvala
Kello 13 Ohimarssi
Ohimarssin jälkeen varusmiehille pidetään lomatarkastus, jonka jälkeen he pääsevät lomalle.

Yleisö on tervetullut seuraamaan ohimarssia
Sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksien jälkeen suoritetaan ohimarssi kello 13 alkaen, joka kulkee katuja Meritullinkatu – Piispankatu – Lukiokatu – Runeberginkatu – Raatihuoneenkatu – Kaivokatu – Aleksanterinkatu – Rauhankatu (Borgå gymnasium).

Yleisö on tervetullut seuraamaan ohimarssia katujen varsille ja kaupungintalon edustalle (Raatihuoneenkatu 9). Ohimarssin ottavat vastaan Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Ahti Kurvinen ja Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula kaupungintalon edessä kello 13. Tilaisuudessa esiintyy Kaartin soittokunta.

Linkki ohimarssin reittiin

Kalustoesittely ja sotilaskotiautot
Porvoon torilla järjestetään kalustoesittely kello 11–14, jossa nähtävänä on PASI XA-185, maastoskootteri, maastomoottoripyörä sekä kaupunkijääkärin taisteluvarustus. Tapahtuman yhteydessä on Porvoon torilla sekä Suiston kentällä Tuusulan sotilaskotiyhdistyksen myyntipisteet.

Vieraille tarjolla tilapäisiä pysäköintialueita
Sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksiin osallistuville vieraille on varattu erillinen maksuton pysäköintialue, joka sijaitsee veneiden talvisäilytyspaikassa Sakta fartenissa (Sikosaarentie 1).

Lisätietoja

Tiedottaja Tiina Möttönen 0299 421 235

´