Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentistä kotiutuu 228 erikoiskoulutettua varusmiestä

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 15.3.2017 14.51
Tiedote

15. maaliskuuta Kaartin jääkärirykmentistä kotiutuu 255 vuorokautta palvelleita sotilaspoliiseja, lääkintämiehiä ja erityistehtävissä palvelleita varusmiehiä.

Sotilaspoliisit on koulutettu muun muassa kohteiden suojaukseen ja erikoisjoukkojen vastaiseen toimintaan pääkaupungin toimintaympäristössä. 6.-10.3. järjestetty paikallispuolustusharjoitus KEHÄ17 toimi sotilaspoliisien sodan ajan suorituskyvyn testauksena kehittäen valmiutta ja suorituskykyä sekä viranomaisten välistä yhteistoimintaa vaativissa ja monialaisissa uhkatilanteissa. Lisäksi Kaartin pataljoonassa palvelleet sotilaspoliisit ovat kunniakomppaniatehtävissä toteuttaneet puolustusvoimien ylipäällikön, puolustusministerin, puolustusvoimain komentajan ja Helsingin varuskunnan sotilaalliset edustustehtävät sekä vastanneet kohteiden vartioinnista mukaan lukien Presidentinlinnan kunniavartio.

Kaartin pataljoonan erikoiskomennusjoukkueessa palvelevat puolustusvoimien viestintä-, media-, tietotekniikka- ja tiedustelualan erityistehtävissä toimivat varusmiehet. Esimerkiksi kaikki puolustusvoimien YouTube-kanavan videot ovat taistelukameravarusmiesten tuottamia.

Katso viime vuoden parhaat palat eli Combat Camera Showreel 2016.

´