Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentti harjoittelee Helsingissä ja Vantaalla

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 23.3.2020 15.50
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin kaupunkijääkärit harjoittelevat 24.-26.3.2020 Helsingissä ja Vantaalla. Harjoituksen tavoitteena on joukkojen suorituskyvyn kehittäminen rakennetulla alueella.

Kaartin jääkärirykmentti kouluttaa joukkoja Uudenmaan puolustamiseen ja on alueen erityispiirteiden mukaisesti erikoistunut taisteluun rakennetulla alueella. Varusmiesten koulutussuunnitelmien mukaiset harjoitukset pyritään toteuttamaan vallitsevaan tilanteeseen sopeuttaen siten, että koulutusvaatimukset täyttyvät. Harjoituskohteiden valinnassa otetaan muu yhteiskunta huomioon mahdollisimman hyvin ja harjoitukset toteutetaan kohteissa, joissa on mahdollisimman vähän muuta liikettä.

Harjoitusjoukot toimivat Kallahden (Kallvik), Kalasataman (Redi, yöaikaan) ja Vantaankosken alueilla. Harjoituskohteissa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, joista voi aiheutua melua. Tarkemmat kellonajat on ilmoitettu melutiedotteessa.

Harjoitusjoukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluu rynnäkkökivääri. Maaliosasto voi esiintyä myös siviilivaatteissa. Henkilökunta käyttää maastopuvun päällä keltaisia huomioliivejä.

´