Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentti harjoittelee pääkaupunkiseudulla

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 18.2.2019 10.40
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 19 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 4.-8.3.2019 pääkaupunkiseudulla Helsingin ja Vantaan alueilla. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 520 henkilöä, joka koostuu varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta.

Harjoituksen tavoitteena on valmiuden kehittäminen ja harjoittaminen sekä suorituskyvyn osoittaminen pääkaupunkiseudulla hybridiuhkien torjunnassa. Harjoitukseen liittyy myös paikallistason viranomaisyhteistyötoiminnan harjoittelu, jonka tavoitteena on harjoitella ja kehittää viranomaisten keskinäisiä toimintavalmiuksia.

Kehä 19 -paikallispuolustusharjoituksen joukkojen toiminta painottuu pääkaupunkiseudulle Helsingin Pasilan, Pitäjänmäen, Koskelan, Etelä-Haagan, Myllypuron ja Isosaaren sekä Vantaan Jokiniemen, Koivukylän ja Tikkurilan alueille. Joukkojen varustuksena on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä.

Osassa kohteissa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä päivittäin kello 06:00-22:00.

Melutiedote

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #paikallispuolustus #kehä19 #kaartjr.

´