Hyppää sisältöön

Kadetit mukana Lightning Strike 22 -harjoituksessa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 21.5.2022 18.29
Tiedote
Maastopukuinen sotilas kiikaroi maastossa.

Kadetit osallistuvat Lightning Strike 22 -harjoitukseen Rovajärvellä. Jalkaväkikoulussa aselajiopintojaan suorittavat 106. kadettikurssin kadetit ovat päässeet harjoituksessa mm. johtamaan tulta Maavoimien eri epäsuorantulen yksiköillä Rovajärvellä.

Erinomaisesti sujuneiden ammuntojen myötä kadetit ovat päässeet kehittämään osaamistaan eri aselajien välisessä yhteistyössä.

- Tästä on hyvä jatkaa työelämään, sanovat kadetit.

106. kadettikurssin kadetit valmistuvat sotatieteiden kandidaateiksi syksyllä 2022 ja siirtyvä sitten Puolustusvoimiin töihin.

Lightning Strike 22 -harjoitus koostuu tykistö- ja jalkaväkiampumaharjoituksesta, tarkoituksena on kehittää joukkojen tulenkäyttöä ja aselajien välistä yhteistoimintaa.

Kuvassa kadetti tähystää tulenjohtopaikalla Rovajärvellä LIST22-harjoituksessa kauniissa Lapin maisemassa.

Maasotakoulu johtaa Lightning Strike 22 -harjoituksen Rovajärvellä 16.-27.5.2022. Voit seurata harjoitusta sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #LIST22 ja netissä: www.maavoimat.fi/list22 

Jalkaväkikoulu kuuluu Maasotakoulun Koulutuskeskuskeen, jonka alaisuudessa on myös muita aselajikouluja: Panssarikoulu, Pioneerikoulu, Tykistökoulu ja Viestikoulu.
 

´