Hyppää sisältöön

Kadetit valmistuvat, Maasotakoulu onnittelee!

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 26.8.2022 9.10
Tiedote
Sotilaita rivissä tekemässä kunniaa.
Kadetteja juhla-asussa.

106. kadettikurssin ja 89. merikadettikurssin kadetit valmistuvat sotatieteiden kandidaateiksi 26.8.2022 ja sen jälkeen he aloittavat työt Puolustusvoimissa ja Rajavartiolaitoksessa. Maasotakoulu onnittelee! Viimeinen opiskeluvuosi meni kadeteilla aselajikouluissa ja Maasotakoulussa. Lue yhden heistä, pioneerikadetin tunnelmia ja ajatuksia:

Miten päädyit opiskelemaan ammattisotilaaksi ja upseeriksi? Oliko se jo lapsuuden haaveammatti?

- Ammattisotilaan ura oli ollut yhtenä vaihtoehtona jo melko nuoresta, mutta mietin ennen varusmiespalvelusta pitkään myös toista alaa. Varusmiespalveluksessa ajatus kuitenkin kirkastui ja päätin hakeutua Maanpuolustuskorkeakouluun ja tällä tiellä ollaan. Jälkikäteen katsottuna olen ollut erittäin tyytyväinen valintaani, 106. kadettikurssin pioneerikadetti kertoo. 

Mitä kaikkea opit aselajiopinnoissa?

- Hyvät perusteet lähes kaikista aselajiin kuuluvista eri kokonaisuuksista, joihin syventyminen jatkuu työelämässä. Työelämän kannalta keskeisissä johtamis- ja kouluttamistaidossa uutta oppia karttui myös mittavasti viimeisen vuoden aikana.

Mikä pioneeriaselajissa kiinnostaa? Mikä on parasta, mikä ongelmallisinta pioneereilla?

- Pioneeriaselajissa kiinnostaa ennen kaikkea sen monipuolisuus ja kattavat erikoistumismahdollisuudet. Samalla aselajin monipuolisuus on kuitenkin omalla tavallaan kääntöpuolena, sillä itsellä on korkea tahto osata ja tuntea oma aselaji läpikotaisin, mutta aselajin laajuuden takia se on jokseenkin haastavaa. 

- Kuitenkin paras asia, minkä itse olen aselajissa kokenut ja jo opintojen aikana saanut huomata, on ollut erittäin vahva yhteishenki koko aselajin henkilöstön kesken.

- Tutkinnon aikaiset opinnot ovat antaneet erinomaiset valmiudet tuleviin tehtäviin ja jään lämmöllä muistelemaan aikaa opinnoissa sekä erityisesti vahvaa kurssihenkeä, joka meidän opintosuunnalla oli. Samalla suuntaan katseen alkavaan työelämään ja odotan innolla sitä, että pääsen käytännössä hyödyntämään niitä tietoja ja taitoja, joita on nyt muutaman vuoden aikana kartutettu.

Pioneerikoulu kuuluu Maasotakoulun Koulutuskeskukseen, jonka alaisuudessa on myös muita aselajikouluja: Jalkaväkikoulu, Panssarikoulu, Tykistökoulu ja Viestikoulu.

Maasotakoulu onnittelee kaikkia valmistuneita sotatieteiden kandidaatteja ja toivottaa hyvää jatkoa upseerin uralla!
 

´