Hyppää sisältöön

Kainuun prikaati valalla Varkaudessa ja Kajaanissa

Kainuun prikaati
29.1.2016 13.39
Tiedote

Kainuun prikaatin alokkaat ovat valalla helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Varkaudessa ja Kajaanissa.

Kuopion huoltopataljoona matkaa valalle Varkauteen perjantaina 5. helmikuuta. Pohjois-Savo on pataljoonan perinnemaakunta, minkä vuoksi vala pidetään Varkaudessa Taulumäen torilla. Alokkaita on valalla yhteensä 256.

Kainuun tykistörykmentin ja Pohjois-Suomen viestipataljoonan alokkaat ovat valalla varuskunnassa lauantaina 6.2. Lauantaina pidetään myös vala ortodoksisille alokkaille Kajaanissa.

Kainuun jääkäripataljoonan ja Pohjan pioneeripataljoonan alokkaat ovat valalla varuskunnassa sunnuntaina 7.2. Lauantaina valalla on alokkaita 731 ja sunnuntaina 773.

Valat ja sotilasvakuutukset ottaa vastaan Kainuun prikaatin komentaja, eversti Vesa Virtanen. Valakaavojen esilukijoina toimivat Pohjois-Savon maakuntavaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki Varkaudessa ja kansanedustaja Hanna Sarkkinen lauantaina sekä kansanedustaja Tapani Tölli sunnuntaina Kajaanissa.

Sotilaspoliisi ohjaa liikennettä ja väliaikaiset liikenneopasteet ohjaavat kotiväen valtateiltä alkaen Varkaudessa keskustaan ja Kajaanissa varuskuntaan.

Varkaudessa pysäköinti- ja liikennerajoituksia

Varkauden keskustassa joitakin katuja on suljettu väliaikaisesti pysäköinniltä ja liikenteeltä valatapahtuman vuoksi:

Liikennettä rajoitetaan hetkellisesti joukkojen marssiessa ennen kello 12.30 alkavaa valakatselmusta Kuoppakankaan koululta Taulumäen torille ja ohimarssin jälkeen noin kello 13.30 takaisin Järvelänkadulla, Linjurinkadulla ja Petroskoinkadulla. Valakatselmuksen jälkeen liikennettä rajoitetaan ja estetään ohimarssin ajaksi Sandvikeninkadulla, Laivalinnankadulla, Leunankadulla ja Kauppakadulla.

Pysäköinti estetään Kauppakadulla Leunankadun ja Taulumäen torin välillä perjantaiaamusta ohimarssin päättymiseen saakka noin kello 13.30.

Taulumäen torin viereinen bussipysäkki Petroskoinkadun ja Kauppakadun kulmauksessa on kello 15:een saakka kalustonäyttelyn käytössä.

Pyydämme paikallisia asukkaita välttämään tarpeetonta pysäköintiä keskustassa etenkin alokkaiden kotiväelle varatuilla pysäköintialueilla Osmajoentien varressa, Jyskin paikoitusalueella Relanderinkadulla, Kirjaston paikoitusalueella Vattuvuorenkadulla ja Laivalinnankadun paikoitusalueella. Varkauden asukkaat ovat tervetulleita seuraamaan valaa ja tutustumaan kalustonäyttelyyn torille.