Hyppää sisältöön

Kainuun prikaatin sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet kolmessa erässä

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 3.2.2021 15.22
Tiedote

Kainuun prikaatin vala- ja vakuutustilaisuudet toteutetaan kolmessa erässä 6., 13. ja 14.2.

Vala- ja vakuutustilaisuudet järjestetään kolmena eri päivänä osastoittain koronatilanteen vuoksi. Samasta syystä varuskuntaan ei voida ottaa perinteisesti vastaan vieraita.

Valakentän tapahtumat lähetetään suorina lähetyksinä osoitteessa https://vimeo.com/event/197286.  Myöhemmin katsottaviin videotallenteisiin  julkaistaan linkit valatapahtuman jälkeen tänne. Suora lähetys alkaa kello 9.30 ja itse valatilaisuus kello 10.

 Vala- ja vakuutustilaisuudet:

  • Lauantaina 6.2. kello 10 Pohjan pioneeripataljoonan ja Pohjois-Suomen viestipataljoonan alokkaat. Vala- ja vakuutuskaavojen esilukijana toimii Suomussalmen kunnanjohtaja Erno Heikkinen ja musiikista vastaa Lapin sotilassoittokunta.

  • Lauantaina 13.2. kello 10 Kainuun tykistörykmentin ja Kuopion huoltopataljoonan alokkaat. Vala- ja vakuutuskaavojen esilukijana toimii Puolangan pormestari Harri Peltola ja musiikista vastaa MPK Pohjois-Suomen maanpuolustussoittokunta.

  • Sunnuntaina 14.2. kello 10 Kainuun jääkäripataljoonan alokkaat. Vala- ja vakuutuskaavojen esilukijana toimii Vaalan kunnanjohtaja Miira Raiskila ja musiikista vastaa Lapin sotilassoittokunta.

Sotilasvalat ja -vakuutukset vastaanottaa Kainuun prikaatin komentaja eversti Manu Tuominen.

Vala- ja vakuutustilaisuuksissa on mukana yhteensä 1560 alokasta, jotka tulevat pääosin

Pohjanmaalta (28 %), Pohjois-Savosta (17 %), Keski-Suomesta (16 %), Pohjois-Karjalasta (12 %), Pohjois-Pohjanmaalta (12 %) ja Kainuusta (11 %).