Hyppää sisältöön

Kalusto liikkuu, naiset ja miehet liikkuu, ruoka tulee, ruoka lähtee

Karjalan prikaatiMaasotakoulu
Julkaisuajankohta 25.10.2022 22.24
Tiedote

Karjalan prikaatin johtamassa yhteistoimintaharjoituksessa joukot liikkuvat Selänpää - Pahkajärvi - Heituinlahti - Taavetti - Utti - Kouvola alueilla 24.-27.10.2022. Harjoitukseen osallistuvat Karjalan prikaatin ja Maasotakoulun joukot harjoittelevat aselajien välistä yhteistoimintaa sekä koulutushaaran mukaisia taisteluteknisiä suorituksia.

Tehtävänä on tulenjohdon organisointi, kiteytettynä - kalusto liikkuu, naiset ja miehet liikkuu, ruokaa tulee, ruokaa lähtee.

- Vastaamme siitä, että kaikki pelittää, kertovat Heikkinen ja Vartia YTH2B -harjoituksessa. 

Onni Heikkinen (Helsinki) ja Paavo Vartia (Vantaa) haastateltavana YTH2B-harjoituksessa.

- Mielenkiintoista nähdä, mikä on muuttunut tänä aikana. Mukava nähdä, mikä on muuttunut ja mikä on edelleen pysynyt samana. Vapaaehtoisessa kertausharjoituksessa käytiin tuossa kesällä. Nyt on ensimmäinen varsinainen kertausharjoitus, johon osallistun, kertoo Vartia.

Organisointia vaativassa työssä Vartia on jo tottunut järjestelemään asioita. 

- Vaikka olemme tunteneet Vartian kanssa vain noin kaksi kuukautta, hyvin menee yks yhteen ja olemme olleet vähän samanlaisissa duuneissa, että sekin vähän heijastuu ja samanlaisia kiinnostuksen kohteita, kertoo Heikkinen.
- Aika paljon se on sitä, että kommunikoi eri ihmisten kanssa, jatkaa Vartia. Vartian oma työ venealalla sivuaa puolustusalaa ja myös hänen äitinsä on kiinnostunut maanpuolustuksesta. - Äitini kuuluu maanpuolustusnaisten yhdistykseen, kertoo Vartia.

”Aamuisimmat hommat muistaa”
- Olen osallistunut vapaaehtoisiinkin harjoituksiin. Kesällä olin muutamia päiviä. Vapaaehtoinen harjoitus poikkeaa hieman, väki on hyvin motivoinutta selvästi, vaikka on kyllä täälläkin, sanoo Vartia. 
Heikkinenkin on osallistunut samaiseen vapaaehtoiseen harjoitukseen. Hän kuuluu reservijärjestöön, ja on sen kautta osallistunut vapaaehtoiseen toimintaan. 
- Aamuisimmat hommat muistaa, kun on miinus kolkyt ja mennään viisikymmentä kilsaa ja ynnä muuta, sanoo Heikkinen.
- Kyllä täytyy sanoa, että hetken vertaa siinä meni, että sai sellaisen alkulämmön tehtyä ja palautettua mieleen, että mitä nämä hommat oikein olivat, mitä täällä tuli tehtyä. Sinänsä ihan relevantteja hommia varusmiesaikana tuli tehtyä, Vartia pohtii.

”Mennääks tekee toi juttu hei”
Henki on hieman nostalginen, ja hyvä heidän joukossaan, Vartia kertoo. 
- Kyllä puhumme Ukrainan tilanteesta, taktisiakin juttuja joukon kanssa. Tuntuu, että monia, kuten itseänikin kiinnostaa tavallaan ne enemmän, sanoo Heikkinen.
- Ehkä suoremmin puhutaan uhasta, avoimemmin. Ehkä siinä on enemmän sellaista ”maskit pois” -mentaliteettia, kaikki tietää, miksi olemme täällä, pohtii Vartia.
- Ihan mielenkiinnolla odotan, miten tämä oma reserviläisurani lähtee tästä nousuun. Haluan oppia kaikkea uutta, verkostoitua, ehkä ne ovat ne tärkeimmät syyt, miksi haluan osallistua näihin harjoituksiin, sanoo Heikkinen.
 

Seuraa harjoitusta ja muuta Karjalan prikaatin toimintaa sosiaalisessa mediassa

Facebook Karjalan prikaati - Karelia Brigade | Facebook

Twitter Karjalan prikaati (@KarjalanPR) / Twitter

Instagram Maavoimat - The Finnish Army (@maavoimat) 

Tiedote harjoituksesta https://maavoimat.fi/-/karjalan-prikaatin-ja-maasotakoulun-joukot-harjoittelevat-aselajien-yhteistoimintaa

´