Hyppää sisältöön

Kankaalla kajahtaa - salibandy liikuttaa

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 10.7.2019 10.24
Tiedote

Kainuun prikaatin henkilökunta ja varusmiehet ovat todennäköisesti törmänneet kuntotalo Heikinhallilla maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin pukuhuonetiloissa tilan ahtauteen juuri ennen ruokatunnin alkamista.

Ruokatuntisalibandy on noussut erittäin suosituksi urheilumuodoksi henkilökunnan keskuudessa Hoikankankaalla Kajaanissa.

Aktiivisia lajin harrastajia on noin 50 ja pelaajien määrä on keskiarvoltaan 15-20 miltei joka viikko. Peleihin on viikoittain osallistujia kaikista joukkoyksiköistä. Osallistujia tulee eniten Kainuun tykistörykmentistä mutta esimerkiksi Pohjois-Suomen viestipataljoonan, keskusvaraston ja Kainuun rajavartioston henkilökunnasta osallistujia on ollut paljon.

Ruokatuntipelit käynnistettiin vuosituhannen vaihteessa Riku Rautiaisen ja Petri Knuutisen johdolla. Kyseiset herrat olivat myös samoihin aikoihin vaikuttamassa Spartak 2 -nimisessä kajaanilaisessa 4-divisioonan salibandyjoukkueessa.

Vuonna 2010 ruokatuntisalibandy otti käyttöön oman joukkuenimen FC BA, joka yksinkertaisuudessaan muodostui sanoista floorball club brigade allstars. FC BA:n taustoissa on viime vuodet vaikuttaneet Matti Kauppila ja Riku Rautiainen.

Joukkuehenkeä ja yhtenäisyyttä on kehitetty tilaamalla ruokatuntipeleihin tarkoitetut pelipaidat.

Salibandyjoukkue saavutti vuonna 2018 historiallisen Sotilasurheiluliiton salibandyturnauksen voiton, mikä oli osoitus onnistuneiden ruokatuntipelien tuloksesta.

Ruokatuntipeleihin ei tarvitse omata taitoa tai kokemusta salibandystä. Peleihin ovat kaikki tervetulleita sukupuolesta, sotilasarvosta tai iästä riippumatta. Erityisesti maalivahdit ovat erittäin tervetulleita mukaan.

Peleissä pyritään noudattamaan parhaalla mahdollisella tavalla virallisia salibandyn sääntöjä. Pelijengillä on oma WhatsApp-ryhmä, johon kuuluu 50 henkilöä. Tämä tarkoittaa ajoittain myös sitä, että peleissä on peräti kaksi kentällistä vaihtomiehiä.

Kirjoitus on julkaistu Hurtti-Ukko-lehdessä heinäkuussa 2019 ja sen on laatinut kapteeni Matti Kauppila.

 

´