Hyppää sisältöön

Myös pääsykoevaatimuksia muutettu
Kansainvälisiin valmiusjoukkoihin voi nyt hakea sähköisesti

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 19.12.2017 12.17
Tiedote

Puolustusvoimat on ottanut tänä vuonna käyttöön erikoisjoukkohaussa sähköisen hakumenetelmän. Puolustusvoimien verkkosivujen kautta tapahtuva sähköinen hakeutuminen on ollut käytössä viime kesästä asti ja sitä käytetään nyt ensimmäistä kertaa myös Porin prikaatissa koulutettavan Suomen kansainvälisen valmiusjoukon haussa. Sähköiseen hakeutumiseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Porin prikaatin kouluttamat Suomen kansainväliset valmiusjoukot saavat sotilaallisen maanpuolustuksen lisäksi erikoiskoulutuksen kansainvälisiin kriisinhallintatehtäviin. Nyt käynnissä olevalla haulla haetaan koulutettavia heinäkuun 2018 ja tammikuun 2019 saapumiseriin. Haku päättyy 15. tammikuuta 2018.

Viime hakukierroksella kansainväliseen valmiusjoukkoon hakeutui tammikuuhun mennessä 653 hakijaa. Nyt pääsykoerajoja on muutettu vastaamaan kriisinhallintatehtävien pääsyvaatimuksia laskemalla 12 minuutin juoksutestin minimiraja 2500 metristä 2300 metriin, kuten kriisinhallintatehtäviin hakeuduttaessa. Juoksutestin tulos vaikuttaa kuitenkin hakijan soveltuvuuteen eri tehtäviin ja tulosta on mahdollista korottaa varusmiespalveluksen aikana.

Sähköisellä hakeutumisella saavutetaan tehokkuutta hakemusten käsittelyyn sekä helpotetaan asevelvollisien hakeutumista erikoisjoukkoihin ja -koulutuksiin.

- Sähköinen asiointi vastaa paremmin nykypäivän vaatimuksiin viranomaisasioinnin suhteen. Uskomme, että sähköinen haku ja muuttuneet pääsyvaatimukset vaikuttavat hakijamääriimme positiivisesti, kuvailee kapteeni Kalle Nieminen Porin prikaatin koulutusosastolta.

Lisätietoja kansainvälisestä valmiusjoukosta ja siihen hakeutumisesta: http://varusmies.fi/erikoisjoukot/suomen-kansainvaliset-valmiusjoukot

Huovinrinne, Säkylä Niinisalo, Kankaanpää
´