Hyppää sisältöön

Kanta-Häme 23 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 2.–8. syyskuuta

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 29.8.2023 16.00
Tiedote

Panssariprikaatin johtama Kanta-Häme 2/23 -paikallispuolustusharjoitus kokoaa Puolustusvoimien joukkoja harjoittelemaan yhteistoimintaa viranomaisten ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Harjoitustoiminta alkaa maanantaina 4.9. ja päättyy perjantaina 8.9. Toiminnan painopiste on Kanta-Hämeen maakunnassa, mutta harjoitustoimintaa on myös Pirkanmaan, Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakuntien alueilla. Harjoitukseen liittyvät ammunnat toteutetaan Hätilän ampuma- ja harjoitusalueella 4.–8.9.2023.

Harjoituksen vahvuus on noin tuhat henkeä, joka koostuu harjoittelvista varusmiehistä, reserviläisistä sekä henkilökunnasta. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin apulaiskomentaja, eversti Petri Toivonen.

Painopiste moniviranomaisyhteistyössä ja valmiuden harjoittelussa

Harjoituksessa paikallisjoukot harjoittelevat alueellisia suojaus- ja taistelutehtäviä sekä yhteistoimintaa viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa. Tavoitteena on harjoittaa valmiuden säätelyä, pysyvän valmiuden joukkojen toimeenpanoa ja viranomaisyhteistyötä muun muassa poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa. Yhteistoimintaa harjoitellaan myös kaupunkien, kuntien, aluehallintovirastojen ja maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK:n kanssa. Reserviläisten, varusmiesten ja Puolustusvoimien palkatun henkilökunnan lisäksi mukana on esimerkiksi poliisin, pelastustoimen sekä sosiaali- ja terveysalan viranomaisia, vapaaehtoistoimijoita, yrityksiä sekä muita alueellisia ja paikallisia toimijoita.

Harjoituksia järjestetään Hämeenlinnan, Forssan ja Riihimäen kaupunkien läheisyydessä. Tämän lisäksi harjoitusjoukkoja on nähtävissä myös Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakuntien alueilla.  Harjoitukseen osallistuu reilu sata ajoneuvoa ja harjoitusviikon aikana alueella liikkuu Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten joukkoja kalustoineen kaikkina vuorokauden aikoina. Myös hälytysajoneuvoja liikkuu harjoituskohteille normaalia enemmän. Liikenteessä kehotetaankin varovaisuuteen kalustoa kohdattaessa.

Paikallispuolustusharjoitus on osa Maavoimien valtakunnallista paikallispuolustusharjoitusten kokonaisuutta. Maavoimien johtamaan harjoituskokonaisuuteen kuuluu kuusi alueellista harjoitusta. Harjoituksiin osallistuu Puolustusvoimista yli 6000 henkilöä. Harjoitukset kehittävät paikallisjoukkojen osaamista sekä viranomaisyhteistyötä koko maan alueella. 

Kanta-Häme 23 -harjoituksen yhteydessä järjestetään Panssariprikaatin koordinoima eri viranomaiskenttien yhteistoimintaharjoitus VALPAS 2023. Yksittäisten toimijoiden sijaan kolmas sektori on nyt ensimmäistä kertaa laajana joukkona mukana harjoituksessa. Harjoitusviikon aikana järjestetään lisäksi yleisölle avoimia iltatapahtumia, tiistaina 5.9. Forssassa, keskiviikkona 6.9. Riihimäellä ja torstaina 7.9. Hämeenlinnassa klo 17:30-20:30. 

Lisätietoa VALPAS 2023 -harjoituksesta täällä.

Seuraa harjoitusta 

Panssariprikaatin somessa

X 

Facebook 

Maavoimien somessa

X

Facebook

Instagram 

Aihetunnisteilla

#paikallisturvallisuus #paikallispuolustajat #reservinura #kantahame23

Lisätietoa

Paikallisturvallisuus.fi 

Maavoimien tiedote täällä

Näin haet paikallisjoukkoihin: https://intti.fi/paikallisjoukot

Hämeen aluetoimisto Joukko-osasto Kanta-Häme Keski-Suomen aluetoimisto Pirkanmaan aluetoimisto
´