Hyppää sisältöön

Sotilasvala- ja -vakuutuspäivä happirikkaassa sotilaankelissä Vekaranjärvellä

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 4.8.2017 17.28
Tiedote

Karjalan prikaatissa Kouvolan Vekaranjärvellä on kaksi kertaa vuodessa juhlapäivä, jolloin varuskunnan vierailijoiden lukumäärä nousee noin 7 000:ään. Tänään on päivistä tämän vuoden jälkimmäinen. Heinäkuussa palveluksen aloittaneet alokkaat antavat sotilasvakuutuksen tai vannovat sotilasvalan. Seuraava saapumiserä 1/18 aloittaa palveluksen 8.1.2018 ja heillä samainen juhlapäivä tulee olemaan viisi viikkoa aloittamisesta helmikuisena perjantaina 9.2.2018.

Kahdeksanviikkoisen peruskoulutuskauden viidennen viikon perjantaina alokkaat voivat kutsua läheisiään tutustumaan palveluspaikkaan ja sen toimintaan. Päivän kohokohta on sotilasvakuutuksen antaminen tai -valan vannominen. Läheisille tarjotaan myös paraatin jälkeen kenttälounas yksikössä ja henkilökunta on paikalla esittelemässä majoituskasarmien toimintaa sekä vastaamassa vierailijoita askarruttaviin kysymyksiin. Maavoimien kalustoon ja varusteisiin pääsee tutustumaan varuskunnan alueella.

Juhlapäivän ohjelma alkoi seppeleen laskulla Valkealan kirkonkylän sankarihaudalle. Alokkaat Antti Pilviniemi ja Elias Villa pääsivät toimittamaan tätä tärkeää elettä.

Yleisö sai tutustua maavoimien kalustoon ja varusteisiin.

Juhlapäivänä 1887 alokasta antoi sotilasvakuutuksen tai vannoi sotilasvalan. Heistä 42 oli naisia.

Karjalan prikaatin komentaja, prikaatikenraali Pasi Välimäki tarkastaa valaparaatijoukot apulaiskomentajan kanssa. Paraatia komensi Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Pertti Kuokkanen.

Prikaatin komentajan tervehdyspuhe sisälsi niin kiitosta kotijoukoille kuin kannustusta edessä oleville joukoillensa happirikkaan ja sotilaan ilman vallitessa, kuten hän säätilaa kuvaili. -Suomen puolustaminen on jokaisen suomalaisen asia. Yleinen asevelvollisuus ja naisten vapaaehtoinen palvelus on sotilaallisen maanpuolustuksemme vahva perusta. Olemme toimineet viisaasti ylläpitäessämme asevelvollisuuden ja puolustuksen perusrakenteen. Satavuotiaan Suomen puolustus on vankalla pohjalla ja maanpuolustustahto on korkea, sanoi prikaatikenraali Välimäki. -Kehitämme varusmiespalvelusta ja sen sisältöä jatkuvasti. Näitä nuoria sotilaita koulutetaan perinteisten taistelu- ja ampumaharjoitusten lisäksi luokissa ja maastossa virtuaali- ja simulaattorijärjestelmillä. Koulutuksesta saadaan näin tehokkaampaa, kun saamme koulutustapahtumiin lisää toistoja, tarkkuutta ja palautetta, jatkoi Välimäki.

Valakaavan esilukijana Marja-Liisa Kirvesniemi.

Etelä-Karjalan Rautjärveltä kotoisin oleva ja eräs menestyneimpiä suomalaisia urheilijoita, Marja-Liisa Kirvesniemi toimi tänään valakaavan esilukijana. Perinteisen tavan mukaan esilukija on kansalainen, jonka elämänkokemus ja maine toimivat esimerkkinä suomalaisesta vastuunkantajasta.

Rankkasateenkin jälkeen hymy herkässä. Urheilulegenda Marja-Liisa Kirvesniemi, veteraani Onni Sarilampi Kouvolasta ja prikaatikenraali Pasi Välimäki.

Lämmin hernekeitto teki hyvää kastelevan kelin jälkeen itse kullekin. Yksiköt tarjoilivat vieraille myös tietoa palveluspaikasta.

Kiitos kaikille vierailijoille!

Laitathan palautetta tapahtumasta [email protected], kiitos!

Joukko-osasto Vekaranjärvi, Kouvola
´