Hyppää sisältöön

Karjalan prikaati johtaa KEIHÄS20 -taisteluharjoituksen

Karjalan prikaatiMaavoimat
Julkaisuajankohta 24.11.2020 10.39
Tiedote
Sotilaat valmistautuvat kuljetettaviksi panssariajoneuvoilla

Maavoimien alueellinen taisteluharjoitus KEIHÄS20 järjestetään Mikkeli-Mäntyharju-Tuohikotti-Selänpää-Kouvola -alueella 27.11. - 4.12.2020 välisenä aikana. Harjoituksen johtaa Karjalan prikaatin komentaja, prikaatikenraali Jukka Jokinen. Harjoituksen johtajan apulaisena toimii majuri Timo Martikainen.

Keihäs20 -harjoituksessa kehitetään joukkojen suorituskykyä osana armeijakunnan taistelua. Harjoituksen teemana on armeijakunnan puolustus- ja hyökkäystaistelu nopeassa tilannekehyksessä ja erityisesti siihen liittyvä aselajien yhteistoiminta. 

Harjoitukseen osallistuu noin 4200 henkilöä Puolustusvoimista ja Rajavartiolaitoksesta. Harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen palkatun henkilökunnan lisäksi varusmiehiä ja reserviläisiä. Se harjoittaa ja testaa joukkojen johtamista, perustaistelumenetelmiä, taistelukestävyyttä sekä huolto- ja logistiikkaketjua.

Toiminnan painopiste harjoituksessa on Pahkajärven ja Selänpään välisellä alueella. Mäntyharjun alueella liikkuu sotilasjoukkoja, joiden liike suuntautuu pääosin maanantaina 30.11. Mäntyharjun kautta kohti Pahkajärveä. Mäntyharjun taajaman alueelle ryhmittyy noin komppanian verran taistelijoita koko harjoituksen ajan. Harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua.

Harjoitusjoukkojen keskitysmarssit toiminta-alueelle toteutetaan pääosin 30.11.2020 ja paluumarssit 4.12.2020. Marsseista tiedotetaan erikseen ja toivotaan kaikille malttia liikenteeseen.

Erityisjärjestelyitä KEIHÄS20 -taisteluharjoituksessa COVID-19-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi

Puolustusvoimille on tärkeää harjoitella ja pitää yllä valmiutta kaikissa tilanteissa. Varusmiesten, reserviläisten ja henkilökunnan turvallisen harjoittelun takaamiseksi KEIHÄS20 -taisteluharjoituksen suunnittelussa ja toimeenpanossa huomioidaan voimassa olevat rajoitukset ja toimenpiteet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

  • Sairaana ei saa osallistua harjoitukseen! 
  • Henkilöt, jotka ovat matkustaneet harjoitusta edeltävien 14 päivän aikana matkustusrajoitusalueille eivät saa osallistua harjoitukseen
  • Harjoitukseen ilmoittautumisen yhteydessä jokaisen reserviläisen terveydentila varmistetaan ja oirehtivat voidaan poistaa harjoituksesta ilman muiden altistumista
  • Turvavälien, käsihygienian ja maskien käyttö opastetaan reserviläisille ilmoittautumisen yhteydessä
  • Kasvomaskeja on varattu riittävästi koko harjoitusjoukolle
  • Varusmiehet ja reserviläiset eivät toimi samassa osastossa
  • Harjoitusjoukko jaetaan pieniin osastoihin, jotka majoittuvat, ruokailevat ja harjoittelevat toisista erillään niin, etteivät osastot ole toistensa kanssa tekemisissä tai sekoitu
  • Harjoituksen puhutteluissa on varattu aikaa turvavälien, käsihygienian ja maskien käytön opastamiseen
  • Sisätiloissa henkilöstö jaetaan pieniin erillisosastoihin, joissa pidetään turvavälit ja käytetään kasvomaskia
  • Käsien pesu ja desinfiointi mahdollistetaan erityisesti ruokailun ja majoituksen yhteydessä.

 
Harjoitusta voi seurata sosiaalisen median kanavilla:
#KEIHÄS20
Facebook.com/Karjalan prikaati
Twitter.com @KarjalanPR
Instagram.com @maavoimat

Lisätietoja harjoituksesta antavat:
Harjoituksen johtajan apulainen, majuri Timo Martikainen, p. 0299 800 (vaihde)
Harjoituksen tiedottaja Jaana Kuusisto, p. 0299 431 107 (median yhteydenotot)

Ampuma- ja harjoitusalue Etelä-Savon aluetoimisto Harjoitukset ja ammunnat Kaakkois-Suomen aluetoimisto Kouvola Mikkeli Mäntyharju Vekaranjärvi, Kouvola
´