Hyppää sisältöön

Karjalan prikaati juhlii 60-vuotisvuosipäiväänsä Vekaranjärvellä

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 2.5.2017 11.45
Tiedote

Karjalan prikaatin vuosipäivää vietetään Vekaranjärvellä perjantaina 5.5.2017. Prikaati polveutuu jatkosodan ja Lapin taistelujen Jalkaväkirykmentti 8:sta, "Tuntemattoman sotilaan rykmentistä".

Karjalan prikaati vaalii ja kunnioittaa 1957 ja siten tänä vuonna kuusikymmentä vuotta sitten määrättyjä entisen viipurilaisen Karjalan Kaartin Rykmentin perinteitä. Rykmentin kunniamarssi on Oravaisten marssi. Prikaatin varsinainen vuosipäivä on 6. toukokuuta. Karjalan prikaatin komentaja on prikaatikenraali Pasi Välimäki.

Puolustusvoimissa meneillään oleva "Intti tutuksi" -kampanja näkyy myös Karjalan prikaatissa vuosipäivänä. Yli 350 kouvolalaista koululaista on kutsuttu tutustumaan maavoimien toimintaan Vekaranjärvellä.

Karjalan prikaati on merkittävä alueellinen vaikuttaja viranomaisyhteistyössä, asevelvollisuusasioissa ja maanpuolustustyössä. Karjalan prikaati kouluttaa joukkoja erityisesti mekanisoitujen joukkojen ympäristöön. Prikaati kouluttaa ainoana joukko-osastona kaikkia maavoimien aselajeja. Puolustusvoimallinen raivaamisen osaamiskeskus on osa prikaatia. Prikaatissa koulutetaan vuosittain noin 4 000 varusmiestä. Karjalan prikaatissa työskentelee noin 600 henkilöä. Lisäksi Vekaranjärvellä toimii prikaatin yhteistyökumppaneita noin 150.

Karjalan prikaati, KARPR, on maavoimien suuri joukko-osasto, joka edustaa kaikkia maavoimien aselajeja. Prikaatin päätehtävänä on kouluttaa sodanajan joukkoja Suomen puolustusvoimille. Karjalan prikaatiin kuuluu kuusi joukkoyksikköä: Kymen jääkäripataljoona, Karjalan tykistörykmentti, Salpausselän ilmatorjuntapatteristo, Kymen pioneeripataljoona, Itä-Suomen viestipataljoona ja Karjalan huoltopataljoona. Organisaatioon kuuluu lisäksi Karjalan prikaatin esikunta sekä suoraan apulaiskomentajan alaisuudessa toimivat Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen aluetoimistot.

Katso lisää Karjalan prikaatin ja maavoimien toiminnasta Youtubesta : http://bit.ly/2jPUAZv ja Facebookista https://www.facebook.com/maavoimat/

 

Joukko-osasto Paraatit ja juhlat Vekaranjärvi, Kouvola Yhteistoiminta-alue
´