Hyppää sisältöön

Karjalan prikaatissa aloittaa varusmiespalveluksen noin 2 000 alokasta

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 30.12.2021 13.29
Tiedote

Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä aloittaa varusmiespalveluksensa saapumiserä 1/22 maanantaina 3.1.2022. Alokkaita on tulossa noin 2 000 ja heistä naisten vapaaehtoista asepalvelusta on aloittamassa 59 naista. Alokkaiden tulee saapua prikaatiin maanantaina 3.1.2022 klo 16.00 mennessä.

Varusmiehiä kouluttavissa joukko-osastoissa jatketaan koulutuksen järjestelyä ja jaksottelua korona-aikana saatujen hyvien kokemusten perusteella. Käytössä olevassa kohortointimallissa varusmiehet on jaettu kolmeen osastoon (A, B, C). Yksi osasto on vuorollaan vapaajaksolla, jota seuraa koulutusjakso. Eri ryhmiin kuuluvat varusmiehet eivät ole varuskuntien sisällä keskenään tekemisissä. Jaksottelulla mahdollistetaan joukko-osastojen valmius- ja koulutusedellytykset sekä toimintakyvyn ylläpito. Koronarajoituksilla Puolustusvoimat ylläpitää puolustuskyvyn sekä turvaa varusmiesten ja henkilökunnan terveysturvallisuuden. Pääesikunta käskee erikseen, kun koronarajoitusten purkaminen voidaan aloittaa.

Karjalan prikaati tiedottaa säännöllisesti varuskunnan koronatilanteesta verkkosivuillaan.  

Läheistenpäivä Karjalan prikaatin alokkaiden läheisille järjestetään verkossa Karjalan prikaatin Facebook-tapahtumana ja livelähetyksenä lauantaina 8.1.2022 klo 11.00 alkaen. Virtuaalinen läheistenpäivä -tapahtuma ja sen videot poistuvat verkosta sunnuntaina 9.1.2022 klo 20.

Karjalan prikaatin Sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksia voi seurata verkosta helmikuussa. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Puolustusvoimien COVID-19 -tilannetta ja toimintaohjeita voi seurata COVID-19 ja Puolustusvoimat -verkkosivuilta.

Karjalan prikaatin toimintaa voi seurata Karjalan prikaatin verkkosivuilta (uutena tammikuussa alkava Karjalan prikaatin Blogi 2022), sosiaalisen median kanavilta Facebookissa, Twitterissä ja Maavoimien Instagramissa.
 

Joukko-osasto
´