Hyppää sisältöön

Karjalan prikaatin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudet

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 2.2.2023 11.43
Tiedote
Sotilaita talvisessa maisemassa oikean käden kaksi sormea pystyyn nostettuina.

Karjalan prikaatin tammikuussa varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen aloittaneet alokkaat vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen perjantaina 10.2.2023.

Sotilasvalan vannomisen tai sotilasvakuutuksen antamisen jälkeen alokkaat nimitetään jääkäreiksi, panssarijääkäreiksi, tykkimiehiksi, viestimiehiksi tai pioneereiksi.

Sotilasvakuutustilaisuus järjestetään kello 11.30 Paraatikentällä ja sotilasvalatilaisuus alkaa kello 12.15 Paraatikentällä. Sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen ottaa vastaan Karjalan prikaatin komentaja, prikaatikenraali Jyri Raitasalo. Paraatijoukkoja komentaa Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Petri Olli. Musiikista vastaa Rakuunasoittokunta. Valatilaisuuden jälkeen joukot järjestyvät ohimarssiin, jonka ottaa vastaan Karjalan prikaatin komentaja seurassaan valakaavan esilukija. Myös sotilasvakuutuksen antaneet ovat mukana ohimarssissa.

Tilaisuudet eivät ole kaikille avoimia. Alokkaat ovat toimittaneet kutsun läheisilleen.

Karjalan prikaatin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksia pääsee seuraamaan myös verkon välityksellä. Lähetys alkaa perjantaina 10.2. valatilaisuudella klo 12.15, jonka jälkeen näemme ohimarssin ja aiemmin kuvatun vakuutuksen annon.

Lue lisätietoja päivästä ja katso livelähetys https://maavoimat.fi/karpr-sotilasvala-ja-vakuutustilaisuudet

Joukko-osasto Paraatit ja juhlat Vekaranjärvi, Kouvola Yhteistoiminta-alue
´