Hyppää sisältöön

Karjalan prikaatissa juhlittiin Vuosipäivää

Karjalan prikaatiMaavoimat
Julkaisuajankohta 3.5.2019 21.52
Tiedote

Vuosipäivää vietettiin Vekaranjärvellä lähes 4 000 prikaatilaisen ja kutsuvieraan kesken. Kylmähköstä säästä huolimatta juhlapäivä sujui monipuolisen ohjelman myötä hienosti. Paraatia oli seuraamassa muun muassa noin 300 kouvolalaista ysiluokkalaista nuorta Intti tutuksi -tapahtuman myötä tutustumassa maavoimien joukko-osastoon.

Koleasäinen Karjalan prikaatin vuosipäivä 3.5. alkoi prikaatin komentajan kausipuhuttelulla henkilöstölle. Komentaja käsitteli puheessaan menneen ja tulevan kauden asioita ja kannusti henkilöstöä muun muassa huolehtimaan niin henkisestä kuin fyysisestä jaksamisesta työssään.

Ennen paraatikatselmusta laskettiin seppele JR8 -muistomerkille.

Joukot järjestyivät paraatikatselmukseen.

Karjalan prikaatin komentaja, prikaatikenraali Pasi Välimäki puhuu paraatijoukoille Vuosipäivän paraatikatselmuksessa.

Ohimarssia oli seuraamassa myös Intti tutuksi -hankkeen ysiluokkalaiset, jotka oli kutsuttu tutustumaan maavoimien joukko-osastoon.

Karjalan prikaatin pelastustoimen toimintanäytös paraatin jälkeen.

Päiväjuhlan puheessaan prikaatin komentaja, prikaatikenraali Pasi Välimäki viittasi menneenä aikana sotilaan työn olleen samankaltaista. -Arkipäivässä täytämme samoja tehtäviä kuin edeltäjämme. Kaakonkulmalla vastaamme operatiivisesta toimintavalmiudesta joka päivä. Valmius- ja harjoitusjärjestelmämme on rakennettu siten, että saapumiserästä toiseen Valmiusyksikkömme ja varusmieskomppaniamme pystyvät tarvittaessa täyttämään suojajoukkotehtävät kuten Karjalan Kaartin Rykmentti Talvisodan alkaessa. -Valmiusyksikkömme on muodostettu henkilökunnasta ja varusmiehistä - aivan kuten JR8 kesällä 1941. Valmiusyksikön henkilökunta kouluttaa, valmentaa ja johtaa joukkoaan valmistautuen siihen, että tällä joukolla lähden sotaan jos käsky käy, vertasi Välimäki.

Kaarti päälle! Yhdessä voima! Karjalan prikaatin uusi lippu oli pääosassa Vuosipäivän juhlinnassa. Prikaatille naulattiin uusi lippu seitsemännen kerran pitkän historiansa aikana. Uuden lipun ensimmäisen naulan löi Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Petri Hulkko ja 27. naulan löi prikaatin komentaja, prikaatikenraali Pasi Välimäki. Muut 25 naulaajaa olivat prikaatin eri henkilöstöryhmien ja eri yhteistyötahojen edustajia. Karjalan Kaartin Rykmentiltä perityn lipun on suunnitellut Carolus Lindberg. Karjalan prikaatin lipuksi se vahvistettiin 27.11.1956.

Juhlaesitelmän aiheenakin oli mielenkiintoinen historiakatsaus Karjalan prikaatin lipun historiaan. Esitelmöitsijänä oli majuri (evp) Jyri Korhonen.

Musiikillisen annin toi juhlaan Rakuunasoittokunta perinteisine marsseineen, lopuksi soittaen Karjalan prikaatin perinnemarssin, entisen Viipurin pataljoonan marssin eli Oravaisten marssin.

Uusi lippu käyttöön.

Joukko-osasto Vekaranjärvi, Kouvola
´