Hyppää sisältöön

Karjalan prikaatissa on vahvistettu uusia koronatartuntoja

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 27.1.2021 15.25
Tiedote

Karjalan prikaatissa on aiempaan tartuntaketjuun liittyen vahvistettu yhdeksällä varusmiehellä koronatartunta keskiviikkona 27.1.2021. Samasta joukkoyksiköstä on ilmennyt myös toinen tartuntaketju.

Karjalan prikaatissa on aiempaan tartuntaketjuun liittyen vahvistettu yhdeksällä varusmiehellä koronatartunta keskiviikkona 27.1.2021. Kyseiset henkilöt ovat olleet eristettyinä muista ja heidät on testattu oireiden perusteella. Henkilöt ovat lieväoireisia ja Vekaranjärven terveysaseman valvonnassa.

Samasta joukkoyksiköstä on ilmennyt myös toinen tartuntaketju. Tieto ensimmäisestä tartunnasta tuli Karjalan prikaatin varusmiehen kotikunnan terveysviranomaisilta maanantaina 25.1., kyseinen joukkoyksikkö on lähtenyt viikonloppuna oman osastojakonsa mukaisesti lomajaksolle. Tämän hetkisen tiedon mukaan samaan tartuntaketjuun kuuluvista varusmiehistä yhteensä 15 on todettu koronavirustartunta, he ovat lähteneet lomajaksolle oireettomina. Infektiolääkärin mukaan todennäköinen tartuttavuusajanjakso on ollut 18.-20.1. Parhaillaan on meneillään kaikkien mahdollisesti altistuneiden kontaktointi ja sen perusteella karanteeniin on asetettu useampia kymmeniä varusmiehiä. Sekä sairastuneet että altistuneet varusmiehet ovat tällä hetkellä VMP-lomajaksolla.

Yhteensä Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä on 22 koronaan sairastunutta ja karanteenissa on noin 50 varusmiestä. VMP-lomajaksolla sairastuneita varusmiehiä on 16. Karjalan prikaati seuraa tilanteen kehitystä.

15.1. tiedotetun koronatapauksen vuoksi eristykseen tai karanteeniin asetettujen henkilöiden osalta viimeiset eristykset ja karanteenit päättyvät huomenna torstaina 28.1.2021.

Lisätietoja antaa Karjalan prikaatin esikuntapäällikkö everstiluutnantti Juhana Skyttä p. 0299 800