Hyppää sisältöön

Karjalan prikaatissa uusia järjestelyjä koronatilanteen vuoksi

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 16.3.2020 15.06
Tiedote

Karjalan prikaati on ottanut käyttöön toimenpiteet, jotka ovat osana yhteiskunnan varautumista korona-viruksen torjuntaan. Toimenpiteillä turvataan varusmiesten ja henkilökunnan terveyttä ja turvallisuutta sekä varmistetaan varusmieskoulutuksen jatkuminen.

Maavoimat pyrkii toteuttamaan kaiken harjoitustoiminnan siten, että annetut koulutustavoitteet saavutetaan. Harjoitustoimintaa järjestetään pienemmissä kokonaisuuksissa joukko-osastojen sisällä. Kansainväliseen harjoitustoimintaan osallistumista harkitaan tapauskohtaisesti. Samoin harkintaa käytetään myös esimerkiksi kilpailujen ja muiden tapahtumien järjestämisessä. Toistaiseksi vierailut prikaatiin eivät ole mahdollisia.

Koulutustoimenpiteiden lisäksi Puolustusvoimat on varmistanut johtamisjärjestelynsä sekä muun muassa rajoittanut virkamatkustamista ja lisännyt etätöiden tekemistä läpi organisaation.

Varusmiesten lomajärjestelyt muutettiin kolmijakoiseksi, jonka mukaan toistaiseksi kolmannes on lomalla viikon, kaksi kolmannesta kaksi viikkoa palveluksessa. Ositusjärjestelmällä vältytään mahdollisten tartuntojen leviäminen sekä taataan koulutuksen jatkuminen.

Lue Puolustusvoimien tiedote https://puolustusvoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/muutoksia-asevelvollisten-koulutuksessa-ja-lomajarjestelyissa-koronavirustilanteen-vuoksi

Tiedotamme lisää tilanteen muuttuessa.

Joukko-osasto Vekaranjärvi, Kouvola
´