Hyppää sisältöön

Karjalan prikaatissa vahvistettu COVID-19-tartunta varusmiehellä

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 15.5.2020 12.37
Tiedote

Karjalan prikaatin varusmiehellä vahvistettiin COVID-19-tartunta perjantaina 15.5.2020 aamupäivällä.

Varusmies palasi varuskuntaan pääkaupunkiseudulta kahden viikon lomalta sunnuntai-iltana lomakuljetusbussilla, jossa hänen lisäkseen oli 28 matkustajaa ja kuljettaja. Samassa autossa matkustaneet ja palveluksessa altistuneet, yhteensä 50 varusmiestä pidetään erillään muista, toistaiseksi omissa yksiköissänsä. He eivät ole muihin varusmiehiin fyysisesti kontaktissa.

Epäilty tartunta tuli julki 13.5., jolloin varusmies toimitettiin Vekaranjärven varuskunnan terveysasemalle hoitoon ja tutkimuksiin. Varusmies on hoidossa Vekaranjärven varuskunnan terveysasemalla ja hänen oireensa ovat lieviä.

Karjalan prikaatissa palvelee parhaillaan noin 3000 varusmiestä, jotka on jaettu kolmeen rotaatioryhmään. Ryhmät eivät kohtaa toisiaan missään vaiheessa ja yhteiskäyttöiset tilat ja ajoneuvot puhdistetaan ja desinfioidaan ennen ryhmien vaihtumista. Rotaatiot pyörivät kahden viikon sykleissä: kaksi viikkoa lomalla, kaksi viikkoa koulutuksessa varuskunnassa ja kaksi viikkoa koulutuksessa maasto-olosuhteissa. Rotaatiota jatketaan varusmiesten kotiutumiseen saakka.

Järjestelyillä Karjalan prikaati turvaa toimintansa jatkuvuuden ja valmiuden sekä sille kuuluvat Puolustusvoimien lakisääteiset tehtävät vastuualueellaan.

´