Hyppää sisältöön

Kaupunkijääkärit harjoittelevat Kouvolassa, Lohjalla ja Salossa

Kaartin jääkärirykmenttiKarjalan prikaati
Julkaisuajankohta 27.10.2023 12.44
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin 1. Jääkärikomppania harjoittelee Kymenlaaksossa ja Uudellamaalla 30.10.–3.11.2023.

Palveluksensa tammikuussa 2023 aloittaneet varusmiesjohtajat ja heinäkuussa 2023 aloittaneet miehistötehtäviin koulutettavat kaupunkijääkärit osallistuvat viikolla 44 erikoiskoulutusjaksonsa taisteluharjoitukseen. Päämääränä on, että harjoitusjoukot oppivat koulutushaaransa mukaiset ryhmän ja joukkueen perustaistelumenetelmät. Koulutettavia asioita ovat koulutushaarasta riippuen muun muassa hyökkäystaistelun perusteet, komppanian johtamisyhteyksien perustaminen sekä oman toiminnan suojaaminen rakennetulla alueella ja maastossa.

Harjoituspaikkakunnat

Salo: Maanantaista keskiviikkoon 30.10.–1.11. joukko harjoittelee Kiikalan lentokentällä päivittäin klo 4–24. 

Lohja: Tiistaista keskiviikkoon 30.10.–1.11. joukko harjoittelee Kalkkipetterillä päivittäin klo 4–24. 

Kouvola: Keskiviikosta perjantaihin 1.–3.11. joukko harjoittelee Myllykosken paperitehtaan ympäristössä päivittäin klo 6–22. 

Kaikissa harjoituskohteissa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, joista ei aiheudu vaaraa, mutta joista voi kuulua jonkin verran melua lähiympäristöön.

Joukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluvat rynnäkkökiväärit. Kouluttajilla on päällään huomioliivit. Joukot siirtyvät harjoituskohteisiin siviili- ja Puolustusvoimien ajoneuvoilla, myös panssaroiduilla miehistönkuljetusajoneuvoilla Paseilla.

Harjoitukseen osallistuu kaikkiaan noin 150 varusmiestä ja 15 henkilökuntaan kuuluvaa.

´