Hyppää sisältöön

Kehä 16 -harjoitus kehittää pääkaupunkiseudun puolustuskykyä

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 30.8.2016 11.16
Tiedote

Paikallispuolustusharjoitus Kehä 16 kehittää varusmiesten, reserviläisten, henkilökunnan ja viranomaisten suorituskykyä ja varautumista yllättäviin ja monialaisiin uhkatilanteisiin.

Sotilaita kaupungissa, taustalla näkyy busseja

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 16 -harjoitus järjestetään 5.-9.9.2016 pääosin pääkaupunkiseudulla. Harjoitukseen osallistuu Kaartin jääkärirykmentin lisäksi joukkoja Panssariprikaatista, Porin prikaatista, Satakunnan lennostosta ja Rannikkolaivastosta. Harjoituksen kokonaisvahvuus on 900 sotilasta, joista reserviläisiä on 300, varusmiehiä 550 ja henkilökuntaan kuuluvia 100. Harjoituksen johtaa Kaartin pataljoonan komentaja, everstiluutnantti Ari Lehmuslehti.

Osana Kehä 16 -harjoitusta järjestetään 5. syyskuuta Helsingissä viranomaisten yhteistoimintaharjoitus, johon osallistuu henkilöstöä myös Helsingin poliisista, Helsingin pelastuslaitokselta, Helsingin satamasta, Tullista, Helsingin kaupungilta ja Rajavartiolaitoksesta.

Harjoituksen painopiste on 255 vuorokautta palvelevan erikoiskoulutetun sotilaspoliisimiehistön sodan ajan taistelutehtävissä osana paikallispataljoonaa. Sotilaspoliisit koulutetaan erikoisjoukkojen vastaiseen toimintaan sekä kohteiden, henkilöiden ja materiaalin suojaamiseen. Joukko-osastojen kesken jaetaan sotilaspoliisiosaamisen parhaita käytäntöjä.

Varusmiesten harjoitukseen kuuluvat tilanteen mukaiset tehtävät ja koulutus pääkaupunkiseudulla, kaksipuoleinen simulaattoriavusteinen taistelu Santahaminassa Helsingissä sekä taisteluammunnat Hätilässä Hämeenlinnassa. Harjoituksessa on mukana reserviläisiä muun muassa maakuntakomppaniasta Uudeltamaalta.

Harjoitusjoukot toimivat ympäri vuorokauden varustuksenaan on maastopuku ja rynnäkkökivääri. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. Harjoitusjoukkojen käyttämät paukkupatruunat saattavat aiheuttaa melua välillä kello 7–22 seuraavilla alueilla Helsingissä: Santahamina, Laajasalo, Herttoniemi, Malmi, Vanhakaupunki, Vuosaari ja Itäsalmi.

Kehä 16 -harjoitus on osa Maavoimien paikallispuolustusharjoitusten kokonaisuutta. Samaan aikaan Kehä 16 -harjoituksen kanssa järjestetään Maasotakoulun johtama paikallispuolustusharjoitus Itä 2 Kaakkois-Suomessa ja Jääkäriprikaatin johtama paikallispuolustusharjoitus Pohjoinen 2 Lapissa. Harjoituksiin osallistuu yhteensä noin 2500 henkilöä.

Harjoituksia voi seurata verkossa:

Facebook.com/maavoimat #KEHÄ16 #PAPU216
Twitter.com/maavoimat @Maavoimat #KEHÄ16 #PAPU216
Instagram.com/puolustusvoimat.fi
Maavoimat.fi

Lisätiedot

Tiedottaja Juuso Metsälä, 0299 421 233, [email protected]

´