Hyppää sisältöön

Kenraalimajuri Jukka Jokinen Maavoimien esikuntapäälliköksi

MaavoimatMaavoimien esikunta
Julkaisuajankohta 28.12.2022 10.47
Tiedote

Kenraalimajuri Jukka Jokinen aloittaa Maavoimien esikuntapäällikkönä 1.1.2023.

Kenraalimajuri Jokinen (s. 1967) on toiminut vuodesta 2019 lähtien Karjalan prikaatin komentajana. Aiemmin hän on palvellut muun muassa maanpuolustuskurssien johtajana ja kadettikoulun johtajana Maanpuolustuskorkeakoulussa, sektorijohtajana Pääesikunnassa sekä tasavallan presidentin adjutanttina. Kenraalimajuriksi hänet ylennettiin 6.12.2022.

Maavoimien nykyinen esikuntapäällikkö, kenraalimajuri Kim Mattsson siirtyy reserviin.

– Mennyt vuosi on ollut poikkeuksellinen, ja tekemistä riittää myös tulevina vuosina. Seuraajalleni voin todeta, että Maavoimien esikunnassa asiat hoituvat, täällä niin sanotusti lastu lentää, kenraalimajuri Mattsson toteaa.

– Otan esikuntapäällikön tehtävän vastaan ylpeänä. Viime vuodet olen katsonut Maavoimien toimintaa Karjalan prikaatista käsin, ja nyt pääsen jatkamaan tätä työtä Maavoimien esikunnan näkökulmasta, kenraalimajuri Jokinen sanoo.

Myös Maavoimien operaatiopäällikkö vaihtuu vuodenvaihteessa. Maavoimien operaatiopäällikkönä aloittaa 1.1.2023 prikaatikenraali Sami-Antti Takamaa, joka siirtyy Maavoimien esikuntaan Maasotakoulun johtajan tehtävästä. Prikaatikenraali Tero Ylitalo siirtyy Maavoimien operaatiopäällikön tehtävästä Pääesikuntaan suunnittelupäälliköksi.

Lisää aiheesta:

Kenraalimajuri Jukka Jokisen CV 
Prikaatikenraali Sami-Antti Takamaan CV

´