Hyppää sisältöön

Generalmajor Petri Hulkko tillträder som kommendör för armén

Armén
26.7.2017 10.08
Pressmeddelande
Kenraalimajuri Petri Hulkko marssii paraatipuvussa miekka kädessä

Generalmajor Petri Hulkko tillträder som kommendör för armén tisdagen 1.8.2017.

Generalmajor Petri Hulkko tillträder som kommendör för armén tisdagen 1.8.2017. Arméns nuvarande kommendör generallöjtnant Seppo Toivonen avstår sin post till generalmajor Hulkko vid paradmönstringen i samband med armékommendörsbytet som ordnas måndagen den 31 juli på konsert- och kongresshus Mikaelis gårdsplan i St. Michel. Generallöjtnant Seppo Toivonen överflyttas till reserven från och med den 1 augusti 2017.

Generalmajor Petri Hulkko har sedan januari 2017 varit stabschef vid Arméstaben. Före det har han tjänstgjort bl.a. som biträdande avdelningschef vid östra försvarsområdet, kommendör för Uttis jägarregemente, militärrådgivare vid försvarsministeriet samt som arméns operationschef. Han befordrades till generalmajor år 2016.

Paradmönstringen i samband med kommendörsbytet ordnas i St. Michel på Mikaelis gårdsplan måndagen den 31 juli kl. 14.30. I paradmönstringen deltar trupper från arméns alla truppförband. Allmänheten har möjlighet att följa paradmönstringen på gångvägen mellan Mikaeli och Savilahdenkatu. I övrigt är området stängt för allmänheten.

Generalmajor Petri Hulkko

Generalmajor Petri Hulkkos Curriculum Vitae