Hyppää sisältöön

Keskitysmarssit Cold Response 2020 -harjoitukseen Norjaan

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 28.2.2020 7.38
Tiedote

Norjan puolustusvoimien johtama Cold Response 2020 -talviharjoitus järjestetään Tromssan alueella Pohjois-Norjassa 9.–19.3.2020. Harjoitukseen osallistuvat Maavoimien joukot ovat pääosin Jääkäriprikaatista ja Kainuun prikaatista.

Harjoitusjoukot siirtyvät Suomesta Norjaan Kilpisjärven rajanylityspaikan kautta sunnuntaina 8.3.2020 ja maanantaina 9.3.2020. Joukkojen siirrot Sodankylästä Kilpisjärven rajanylityspaikalle saattavat ruuhkauttaa liikenteen teillä Kt 80 (Sodankylä–Kittilä) ja Kt 79 (Kittilä–Kilpisjärvi).

Sunnuntaina aamupäivällä lähtee Kilpisjärvelle kolmen erikoiskuljetuslavetin marssiosasto, osaston ajonopeus on 60 km/h.  
Maanantain aikana siirtyy Kilpisjärvelle kahdeksan marssiosastoa; telakuorma-autoja kuljettavia kuorma-autoja, maastokuorma-autoja, linja-autoja ja henkilöautoja, yhteensä noin 180 ajoneuvoa. Marssiosastojen ajonopeus on 80 km/h.

Muita tiellä liikkujia pyydetään erityiseen varovaisuuteen ja huomioimaan omissa aikatauluissaan hitaasti liikkuvat erikoiskuljetuslavetit ja pitkät marssiosastot erityisesti kapeilla tieosuuksilla välillä Sodankylä–Kittilä ja Karigasniemi–Kilpisjärvi.

Lisätietoa harjoituksesta: Suomi osallistuu Cold Response 2020 -harjoitukseen Pohjois-Norjassa

´