Hyppää sisältöön

Keskitysmarssit Cold Response 2022 -harjoitukseen Norjaan

JääkäriprikaatiKainuun prikaatiPorin prikaati
Julkaisuajankohta 15.3.2022 8.01
Tiedote
Kaksi panssarivaunua ajamassa peräkkäin hiekkatiellä maastossa.

Norjan puolustusvoimien johtama Cold Response 2022 -talviharjoitus järjestetään 14.3.–1.4.2022. Harjoitukseen osallistuvat Maavoimien joukot ovat pääosin Jääkäriprikaatista, Kainuun prikaatista ja Porin prikaatista 20.3.2022 alkaen.

Harjoitusjoukot siirtyvät Suomesta Sodankylästä ja Rovaniemeltä Norjaan Kilpisjärven rajanylityspaikan kautta sunnuntaina 20.3.2022. Joukkojen siirrot Kilpisjärven rajanylityspaikalle saattavat ruuhkauttaa liikenteen teillä Kt 79 (Rovaniemi-Kilpisjärvi) ja Kt 80 (Sodankylä-Kittilä). 

Perjantaina 18.3. osa harjoitusjoukkoa siirtyy Kajaanista Pudasjärven ja Ranuan sekä Kuusamon kautta Sodankylään. Lauantaina 19.3. osa harjoitusjoukkoa siirtyy Niinisalosta Seinäjoen, Kokkolan ja Oulun kautta Rovaniemelle.

Marssiosastot lähtevät liikkeelle sunnuntaiaamun ja aamupäivän aikana Sodankylästä ja Rovaniemeltä. 

Sunnuntaina iltapäivällä lähtee Kilpisjärvelle neljän erikoiskuljetuslavetin marssiosasto, osaston ajonopeus on 60 km/h.  

Sunnuntain aikana siirtyy Kilpisjärvelle viisi marssiosastoa; telakuorma-autoja kuljettavia kuorma-autoja, maastokuorma-autoja, linja-autoja ja henkilöautoja, yhteensä noin 180 ajoneuvoa. Marssiosastojen ajonopeus on 80 km/h.

Muita tiellä liikkujia pyydetään erityiseen varovaisuuteen ja huomioimaan omissa aikatauluissaan hitaasti liikkuvat erikoiskuljetuslavetit ja pitkät marssiosastot erityisesti kapeilla tieosuuksilla välillä Sodankylä-Muonio ja Rovaniemi-Muonio.

» Lisätietoa harjoituksesta

´