Hyppää sisältöön

Kirkkojärven marssi kilpaillaan keskiviikkona

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 16.12.2022 13.55
Tiedote
kilpailijat saapuamassa maaliin
Kuvassa kurssin 255 oppilaita saapumassa maaliin.

Maavoimien reserviupseerikurssi 261, ”Liitto”, suuntaa legendaariselle Kirkkojärven marssille keskiviikkona 21. joulukuuta. Kilpailun etenemistä voi seurata netissä osoitteessa www.gpsseuranta.net.

Kirkkojärven marssi suoritetaan perinteeksi muodostuneena kilpailuna joukkueittain. Kilpailuun osallistuvat meneillään olevan reserviupseerikurssin joukkueet, jaokset ja johtueet, mukana on siis yhteensä noin 600 kilpailijaa. 

Kilpailureitti on noin 25-30 kilometriä pitkä ja se kulkee Haminan ympäristössä. Marssireitin varrella kilpailijat suorittavat erilaisia sotilastaitoja mittaavia tehtäviä, kuten esimerkiksi ammuntaa, käsikranaatin heittoa tai paikanmäärittämistehtäviä.

Kirkkojärven marssi on yksi reserviupseerikurssin perinteistä, ja myös yksi Puolustusvoimien vanhimmista edelleen järjestettävistä kilpailuista. Kirkkojärven marssi järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1936, kurssilla 33.

– Kyseessä on Reserviupseerikoulun perinteinen tapahtuma, joka muistetaan vielä vuosien jälkeenkin. Vaikka kyseessä on kilpailu, on Kirkkojärven marssin perimmäinen tarkoitus vahvistaa RUK-henkeä ja korostaa ryhmäkiinteyden merkitystä sotilasjoukon suorituskyvyssä. Voittoa tärkeämpää on, että jokainen kilpailija saapuu maaliin, kertoo reserviupseerikurssin johtaja everstiluutnantti Teemu Hassi

Kilpailua voi seurata GPS -seurantana osoitteessa: www.gpsseuranta.net, linkki aktivoituu 21.12.2022 noin klo 10.00 viimeisen joukkueen ollessa esilähdössä. 

´