Hyppää sisältöön

Koronatilanne Jääkäriprikaatissa

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 28.4.2021 8.58 | Muokattu 12.5.2021 klo 12.52
Tiedote

Tätä tiedotetta päivitetään tilanteen muuttuessa.

Tilanne 12.5.2021

Jääkäriprikaatissa todettiin lauantaina yksi uusi koronavirustartunta jo karanteenin omaisissa olosuhteissa olevalla varusmiehellä. Tartunta on samaa aikaisempaa Sodankylän varuskunnan altistumisketjua. Kaikki aikaisemmin sairastuneet 15 varusmiestä ovat parantuneet. Karanteenin omaisissa olosuhteissa on yhdeksän altistunutta varusmiestä.

Tilanne 29.4.2021

Jääkäriprikaatissa on todettu Sodankylän varuskunnassa varusmiehillä 15 positiivista koronatestin tulosta, joista 12 on PCR-testillä varmennettuja koronavirustartuntoja. Pikatestien tulokset varmennetaan PCR-testillä, testit on otettu ja kolmen testin tuloksia odotetaan. Altistuneita varusmiehiä on 39.
Tilanne on hallinnassa, tartunnat on pystytty rajaamaan ja kaikki tartunnat ovat samassa altistumisketjussa. Jääkäriprikaatissa jatketaan tiukkoja varotoimia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Tilanne 28.4.2021

Jääkäriprikaatissa on todettu varusmiehillä kolme PCR-testillä varmennettua koronavirustartuntaa ja pikatesteissä on tullut kahdeksan positiivista tulosta. Pikatestien tulokset tulee aina varmentaa PCR-testillä, testit on otettu ja tuloksia odotetaan.Varmistetut koronapositiiviset, sekä pikatestillä positiivisen tuloksen saaneet varusmiehet on asetettu eristykseen.

Altistuneita on yhteensä 47, varusmiehiä 42 ja henkilökuntaa 5. Altistuneet varusmiehet ovat karanteenin omaisissa olosuhteissa 2-3 hengen tuvissa ja heillä on omat pesutilat ja ruokailujärjestelyt. Henkilökuntaan kuuluvista neljä on asetettu karanteeniin ja yksi on karanteenin omaisissa olosuhteissa kotonaan. 

Jääkäriprikaatissa korostetaan jokaisen henkilön, varusmiehen ja henkilökuntaan kuuluvan, omaa vastuullista toimintaa ja annettujen tiukkojen ennaltaehkäisevien ohjeiden ja toimenpiteiden noudattamista, että koronaviruksen leviäminen pystytään estämään.  


 

Joukko-osasto
´