Hyppää sisältöön

Koronatilanne Kaartin jääkärirykmentissä viikolla 32

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 10.8.2021 11.51
Tiedote

Myöskään Kaartin jääkärirykmentti ei ole säästynyt koronatapauksilta kesän 2021 aikana. Noin 800 alokasta aloitti palveluksensa heinäkuun alussa. Oli odotettavissa että valtakunnallisesti pahentuneen koronatilanteen vaikutukset näkyisivät myös rykmentissä.

Yhteensä neljä Kaartin jääkärirykmentin varusmiestä on parhaillaan poissa palveluksesta todetun koronavirustartunnan takia. 
 
Kaartin jääkärirykmentti on maaliskuusta 2020 noudattanut tarkkaa koronaohjeistusta, minkä ansiosta koronavirukseen sairastumisia on ollut maltillinen määrä ottaen huomioon sen, että varusmiehet asuvat yhteistuvissa ja yhteistoiminta on palveluksen aikana hyvin tiivistä. Tarkoilla toimilla, kuten sillä että lomien jälkeen varusmiehet toimivat kolme päivää pienryhmissä ennen kuin harjoitukset isommassa joukossa alkavat, on pystytty tehokkaasti rajaamaan koronaviruksen leviäminen varuskunnassa. Santahaminassa ei ole koko pandemian aikana päässyt syntymään merkittäviä tartuntaketjuja, vaan ne on pystytty katkaisemaan nopeasti tehokkailla toimilla.
 
Tiedotamme koronatapauksista ja epäillyistä altistumisista aina heti kyseisen yksikön varusmiehiä ja henkilökuntaa, ja koronatoimenpiteet aloitetaan välittömästi.
 
Koronarokotuksia on annettu varuskunnassa heinäkuusta alkaen, ja suurin osa Kaartin jääkärirykmentin varusmiehistä on saanut jo ensimmäisen koronarokotteen.

´