Hyppää sisältöön

Kurssinjohtaja vaihtui – reserviupseerikurssin johdossa aloitti everstiluutnantti Teemu Hassi

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 1.7.2022 10.42
Uutinen
sotilas pitää puhetta
Everstiluutnantti Teemu Hassi.

Reserviupseerikurssin johtajan tehtäviä vaihdettiin 30. kesäkuuta Haminassa. Kurssin uutena johtajana aloitti everstiluutnantti Teemu Hassi. Aiempi kurssinjohtaja everstiluutnantti Tommi Sikanen siirtyy uusiin tehtäviin Pääesikunnan henkilöstöosastolle.

Reserviupseerikurssin johtajana aloittava everstiluutnantti Teemu Hassi siirtyi tehtävään USEUCOM:n (United States European Command) esikunnasta, jossa hän toimi yhteysupseerina. Aikaisemmin Hassi on toiminut mm. Pääesikunnassa osastoesiupseerina ja Maavoimien esikunnassa sektorijohtajana.

Everstiluutnantti Hassi kertoo reserviupseerikurssin johtajan tehtävän olevan hänelle mieluinen.

– Odotan mielenkiintoista tehtävää, jonka aikana pääsisimme viemään kurssia eteenpäin ilman (koronasta johtunutta) rikkonaisuutta. Reserviupseerikoulutus on keskeinen osa maanpuolustuskyvyn ja -tahdon rakentamisessa ja ylläpitämisessä. 

Reserviupseerikoulussa Haminassa järjestetään Maavoimien reserviupseerikurssit kaksi kertaa vuodessa. Vaikka kurssin nimikkeenä on Maavoimien reserviupseerikurssi, tuotetaan kurssilla johtajia kaikkien puolustushaarojen sekä Rajavartiolaitoksen tarpeisiin. Koulutuksella luodaan tiedolliset ja taidolliset perusteet sodan ajan joukkueen tai jaoksen johtajatehtävään. Koulutuksen painopisteinä ovat johtaminen, aselajioppi sekä aselajien välinen yhteistoiminta.

Hassin mukaan reserviupseerikurssilla keskeistä on oikeanlaisen asenteen ja johtajan valmiuksien omaksuminen. 

–Oikea asenne ja riittävät valmiudet tarvitaan, jotta kehittyminen johtajana on mahdollista reserviupseerikurssin jälkeen varusmiespalveluksessa ja reservissä.

Entinen kurssinjohtaja everstiluutnantti Tommi Sikanen ja uusi kurssinjohtaja everstiluutnantti Teemu Hassi kurssinjohtajan vaihtotilaisuudessa 30. kesäkuuta.