Hyppää sisältöön

Kutsunnat alkavat 15. elokuuta

Maavoimat
Julkaisuajankohta 9.8.2016 16.19
Tiedote

Asevelvollisuuslain mukaiset kutsunnat alkavat maanantaina 15. elokuuta. Tämän vuoden kutsunnat koskevat pääosin vuonna 1998 syntynyttä ikäluokkaa - yhteensä noin 30 400 henkilöä. Erillisiä kutsuntatilaisuuksia järjestetään eri puolilla Suomea kaiken kaikkiaan 247 paikkakunnalla.

Kutsunnanalaisia ovat kaikki miespuoliset Suomen kansalaiset, jotka täyttävät tänä vuonna 18 vuotta. Kutsunnanalaisia ovat myös ne 19–29-vuotiaat, jotka eivät ole vielä kutsuntavelvollisuuttaan hoitaneet tai jotka on määrätty aikaisempien vuosien kutsunnoilla uudelleen tarkastettavaksi.

Kutsunnoissa määritetään kutsunnanalaisen palveluskelpoisuus ja päätetään palveluksesta. Palvelus on mahdollista aloittaa kutsuntoja seuraavan kolmen vuoden eli vuosien 2017, 2018 ja 2019 tammikuun tai heinäkuun saapumiseriin.

Palvelusajan pituus ja tehtävä, johon asevelvollinen koulutetaan, päätetään joukko-osastoissa peruskoulutuskauden päättyessä kahdeksan viikkoa varusmiespalveluksen alkamisesta.

Varusmiespalveluksen voi suorittaa myös erikoisjoukoissa tai -aloilla. Erikoistehtäviin ei määrätä suoraan kutsunnoista vaan jokaisen on hakeuduttava niihin itse. Lisätietoa hakeutumisesta, pääsyvaatimuksista ja -kokeista annetaan kutsunnoissa sekä puolustusvoimien verkkosivuilla osoitteessa www.varusmies.fi.

Maavoimien 12 aluetoimistoa toteuttaa kutsunnat omien kutsuntakuulutustensa mukaisesti. Aluetoimistokohtaiset kutsuntakuulutukset ovat nähtävissä puolustusvoimien verkkosivuilla osoitteessa www.varusmies.fi/kutsunnat. Kutsunnat päättyvät 15. joulukuuta.

Veteraanit ovat perinteisesti tuoneet kutsuntatilaisuuksiin oman tervehdyksensä kutsuntoihin osallistuvalle ikäluokalle. Tänä syksynä veteraanien henkilökohtaisen tervehdyksen lisäksi jokaisessa kutsuntatilaisuudessa esitetään Veteraanien perintö -video. Video on nähtävissä Puolustusvoimien YouTube-kanavalla https://youtu.be/hFtcERLYbDA.

Aluetoimistojen yhteystiedot:

´